2021-04-30 61 瀏覽
經過金雞廣場見到有間餐廳新開張,外面落地大玻璃,見到入面都幾乾淨光猛,就入去試下啦,呢度除咗有點心,仲有小菜添。 點心方面揀咗個卡通芋蓉包同埋黑金流沙包,卡通芋蓉包外表好得意,有個卡通樣,入面芋蓉好香,味道唔會太甜。黑金流沙包外表黑色,搣開個包流出熱辣辣金黃色嘅流沙餡料,平時食開嘅包都係白色,宜家喺黑色包嘅襯托下,流沙餡料顯得份外金黃。 冰鎮咕嚕肉酸甜適中,個底鋪滿冰塊,外面又脆冰涼,裡面又熱又鬆軟,而且減低肥膩感,夏天食最啱! 平時多數食豬血,但近年都興食鴨血,我朋友每次打邊爐都一定叫,本身我好少食㗎,不過比佢搞到我宜家都成日叫嚟食,鴨血嫩滑多汁,帶少少微辣,非常惹味。 飛天通菜好有鑊氣,啲菜翠綠爽脆,味道又唔會太鹹。

顯得份外金黃。

飛天通菜好有鑊氣,啲菜翠綠爽脆,味道又唔會太鹹。
2021-04-19