2020-08-22 2211 瀏覽
近期新晉的打卡Cafe非「不籽是咖啡」莫屬🌿室內空間設計簡潔 沒有太多打卡位 大家可以專心進食反而門口位置真的很好拍 外面放有兩張長板凳 仲有我最喜歡的特色地磚同埋植物 🥰 (發現自己對好看的地板真的毫無抵抗力)影相真的超好看的👍🏻.平日的人流都異常地多 要預留時間排隊難以想像假日會點😂 強烈建議大家等熱潮過後再訪多人到想影下門口的全景都影不到 因為店外全是人👀.🔸龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$128🔸當日大蝦賣光了 所以改用帶子代替龍蝦湯十分濃郁 味道相當不錯 飲落亦唔會太咸或太稠帶子都煎得頗香口 稻庭烏冬仍然係一貫的品質但係牛油果同龍蝦湯。。。兩樣東西真的不太match呀🤯倒入湯後 牛油果變熱了 然後又滲有龍蝦湯汁.... 嗯🧐 .🔸綠茶素麵配燒鯖魚 $88🔸食法同沾麵一樣 特別喜歡沾麵的柚子味噌汁 帶有柚子味 酸酸甜甜 沾上麵條食 口感相當清新但素麵的麵質比較易斷同易碎 可選配鯖魚/炸蝦 我地揀選了鯖魚 好像份量較多 比較划算另外鯖魚肉質嫩滑 微微煎了外層 如果煎得香口啲 相信會更好食 唯魚骨真的挺多 每一啖都要睇清楚無刺才放進口🤭.🔸Latte $38 (+$18)🔸🔸野莓梳打
近期新晉的打卡Cafe非「不籽是咖啡」莫屬🌿

🔸龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬$128🔸
當日大蝦賣光了 所以改用帶子代替
龍蝦湯十分濃郁 味道相當不錯 飲落亦唔會太咸或太稠
帶子都煎得頗香口 稻庭烏冬仍然係一貫的品質
但係牛油果同龍蝦湯。。。兩樣東西真的不太match呀🤯
倒入湯後 牛油果變熱了 然後又滲有龍蝦湯汁.... 嗯🧐

🔸野莓梳打 $45 (+$25)🔸
每點一個主食 餐飲可以減$20
試了一啡一梳打
Latte的拉花幾靚 味道不過不失
夏天飲梳打相當解渴 賣相吸引 不會過甜 難得地無我最怕的藥水味 很不錯👍🏻