於5月21日隆重開幕的California Pizza Kitchen黃埔全新概念店佔地5,721平方尺!! 是全亞洲最大的 CaliforniaPizza Kitchen!!我已經率先去左喇~~ 全新既style, 裝潢比之前young左好多!食物仲好多樣性添! 即叫即製的pizza好香脆惹味, 最岩一大班人去食~~~!位於九龍紅磡黃埔花園第8期黃埔美食坊3樓佔了全層呢~用電話的全景模式拍照, 是不是很震撼喔!!餐廳的裝潢很清新, 淺TONE配綠色植物, 好young好green!!同之前的style好大分別呢~記得以前常去的旺角店是走很傳統的pizza店風格, 是有一點old school啦!我覺得而家新的清新風很舒服呢!!半open kitchen, 可以看到他們用心專業製作pizza!!在pizza出鑪時他們更會歡呼叫口號, 整個氣氛都好歡樂!!!CPK的MENU, 基本上可以分為: salad、小食、pizza、pasta這幾大類!!來看看我們都點了些什麼~~韓國風味甜辣雞膇 ($82/6pcs, $58/4pcs)不會太辣, 很香口, 反而有點像泰式的甜辣醬! 嘻嘻!雞膇肉

我已經率先去左喇~~

全新既style, 裝潢比之前young左好多!

位於九龍紅磡黃埔花園第8期黃埔美食坊3樓

佔了全層呢~
用電話的全景模式拍照, 是不是很震撼喔!!

同之前的style好大分別呢~

我覺得而家新的清新風很舒服呢!!

來看看我們都點了些什麼~~
韓國風味甜辣雞膇
韓國風味甜辣雞膇 ($82/6pcs, $58/4pcs)

不會太辣, 很香口, 反而有點像泰式的甜辣醬! 嘻嘻!

雞膇肉質非常軟滑, 比起平時去韓國餐廳吃到的炸雞更好喔,

吃一隻有點不夠喉XDXD
摩洛哥風味雞肉沙律
CPK另一很出色的沙律 - 摩洛哥風味雞肉沙律 ($146/full, $92/half)

呢一個真係好推介, 材料超多, 有牛油果、杏仁、南瓜、棗、紅菜頭、沙律菜等等!!

吃起來非常之有口感, 又爽又健康!!
烤鴨肉pizza
CPK的薄餅超過廿款! 如果你吃膩了平時常見的款式, 一定要試下這個!!! XD

驚喜之pizza - 烤鴨肉pizza ($122)

用上雲吞皮、烤鴨肉、海鮮醬、蔥絲...... 根本就是一道北京填鴨!!!!!!!!!!!

很過癮~ 也真的很有傳統的北京填鴨味道!! XDXD

可以請店員ON TOP刨芝士絲, 享受中西fusion之味~~
店員仲介紹了這支自家製的辣醬!! 喜歡辣的朋友可以試下呢~~
煎三文魚配parmesan cheese糙米飯
到另一個小女非常喜歡的菜式 - 煎三文魚配parmesan cheese糙米飯 ($158)!

三文魚煎得剛剛好, 仲有魚油香味!

糙米飯煮得似RISOTTO, 超濃郁芝士味, 勁好食呀!!!!
比利時朱古力蛋酥餅
最後, 來多一客比利時朱古力蛋酥餅 ($60, Haagen-dazs雪糕+$25)

完全是brownie啦~~ hahahaha!!!! 好甜, 配雪糕凍食一流~~~

下次朋友生日聚會真係可以再來encore!!!

2016-05-19
韓國風味甜辣雞膇