2017-06-26 177 瀏覽
新開無耐嘅吉列牛定食,朋友之前去過話伏,但我都想去試下。😜餐廳都幾大,不過就感覺有少少逼同埋啲位唔係太舒服。每一枱都有呢個鐵板火爐仔,準備比你食餐廳嘅主打——吉列牛。唔算好多選擇,不過對於我而言係好事。最後我地點左個set,吉列牛定食+香辣雞肉炒麵+2汽水。主打菜首先嚟到,其實我覺得份量都幾多,初初以為得好少。吉列牛每邊燒幾秒係最好味,如果有心機燒埋邊邊就會更香脆好味。燒得太耐就會好韌,燒幾秒或者見到佢有變左色再加少少透透地嘅紅色,我覺得最岩岩好,唔會太生。不過唔係好香嘅牛,但呢個價錢呢個份量我覺得都可以接受,佢有蒜香味搭夠。一見到呢個麵有啲驚,因為好似好多忌廉,但係食落係唔多忌廉的。麵嘅質感好好,好煙韌,但係真係太辣,辣得太過份,自問都算食得辣,但係我都食得好辛苦。如果將辣度調低返少少就好了。整體而言,我覺得性價比都高,唔係朋友口中嘅伏。雖然店員少客人多有啲逼同出餐較慢,但店員服務態度好好。食物質素都不錯,可以一試。不過建議大家預約定,因為都真係多人。
新開無耐嘅吉列牛定食,朋友之前去過話伏,但我都想去試下。😜

餐廳都幾大,不過就感覺有少少逼同埋啲位唔係太舒服。

每一枱都有呢個鐵板火爐仔,準備比你食餐廳嘅主打——吉列牛。

吉列牛定食

吉列牛

香辣忌廉雞肉炒麵

如果將辣度調低返少少就好了。

2017-06-07
吉列牛定食