Plato Cafe & Bistro (吳松街)

新一年梗係要搵間好食嘅西餐慶祝啦❣️高質嘅Plato Cafe & Bistro係我嘅首選🥰法式炸薯條配黑松露醬粗薯條炸得乾身唔油膩,有濃濃嘅薯仔味🍟薯條上面有一大羹黑松露醬,另外仲可以點黑松露嘅沙律醬🤤黑松露控一定要叫呢個薯條🤩軟殼蟹野菌忌廉汁意大利飯原隻軟殼蟹大大隻又多肉,表面炸得酥脆,粉漿一啲都唔厚!每一粒意大利粉朔滿忌廉汁,食落仲有芝士嘅鹹香😉而且入邊有大量野菌😌食晒成個飯都唔會過分膩😌香蒜白酒鮮蜆意大利粉朋友叫嘅蜆意粉表示滿意,蜆肉飽滿,鮮甜無砂☺️有咬口嘅意粉份量都幾多,除咗滿滿嘅蒜香外,入邊仲有好多洋蔥粒😋Set dinner包咗餐湯及餐包🤓是日餐湯係濃郁嘅粟米濃湯,餐包係烘過嘅,搽牛油黎食無得輸🤪自家制Tiramisu另加$38嘅Tiramisu非常抵食🤩每一啖滑溜嘅Mascarpone Cheese,都食到濃烈嘅咖啡酒香😛甜度適中,我同朋友都超鍾意食😋白牛而家好少餐廳有得叫白牛,見到餐牌有忍唔住叫番杯重拾童年回憶🥰Earl Grey呢度嘅茶包係用Twinings😚唔使我多講都知有幾好飲啦!Plato Cafe & Bistro (彌敦道) (油麻地)油麻地彌敦道483-4
新一年梗係要搵間好食嘅西餐慶祝啦❣️
高質嘅Plato Cafe & Bistro係我嘅首選🥰

法式炸薯條配黑松露醬

粗薯條炸得乾身唔油膩,有濃濃嘅薯仔味🍟
薯條上面有一大羹黑松露醬,另外仲可以點黑松露嘅沙律醬🤤
黑松露控一定要叫呢個薯條🤩

軟殼蟹野菌忌廉汁意大利飯

原隻軟殼蟹大大隻又多肉,表面炸得酥脆,粉漿一啲都唔厚!
每一粒意大利粉朔滿忌廉汁,食落仲有芝士嘅鹹香😉
而且入邊有大量野菌😌食晒成個飯都唔會過分膩😌

香蒜白酒鮮蜆意大利粉

朋友叫嘅蜆意粉表示滿意,蜆肉飽滿,鮮甜無砂☺️

Set dinner包咗餐湯及餐包🤓

是日餐湯係濃郁嘅粟米濃湯,餐包係烘過嘅,搽牛油黎食無得輸🤪

自家制Tiramisu

另加$38嘅Tiramisu非常抵食🤩
甜度適中,我同朋友都超鍾意食😋

白牛

Earl Grey
呢度嘅茶包係用Twinings😚
唔使我多講都知有幾好飲啦!

油麻地彌敦道483-485號2樓

Plato Cafe & Bistro (吳松街) (佐敦)
佐敦吳松街186-188號地舖
  • 軟殼蟹野菌忌廉汁意大利飯