2019-07-09 1580 瀏覽
早排朋友放假,所以打算去西環果邊行下影下相。行到攰攰地,比我地發現呢間隱世文青cafe,所以我地決定入去坐下hea下。餐廳細細間,係沖野飲嘅bar枱隔離會有一兩張高枱。佢都有幾張比較矮小嘅枱,但相信walkin嘅朋友會比較難安排到。加上cafe有啲霓虹燈裝飾,相信夜晚黎嘅時候會更加靚,岩曬影相打下卡!我同朋友2個叫左個salmon and waffle breakfast黎share。唔好睇佢細細碟,其實食落都好夠飽。煙燻三文魚共有3小塊,食落淡淡煙燻味好正。waffle佢比左4塊,糖漿用小杯仔裝起。薯餅炸到香脆,炒蛋軟滑加少少黑松露碎調味,waffle脆卜卜,食完咸野再食啲甜野就岩曬!另外朋友同我一人叫左杯ice chocolate同apple juice。2杯飲品同waffle breakfast perfect match!咁就比我地hea左一個下午!