2020-02-07 152 瀏覽
K11 Musea有好多打卡潮聖餐廳,今次我就去左一間好有文藝氣息嘅潮聖🤩 一嚟到已經俾巨型七彩村上隆花花吸引左😍 餐廳範圍雖然唔算好大,周圍都擺放左好多村上隆同草間彌生既精品,相當吸睛👀·☆ 慢煮西班牙八爪魚 HKD$68個人很喜歡的一道前菜,軟腍既八爪魚配上新鮮既蔬菜沙律,感覺非常清新開胃👍 最欣賞既係八爪魚軟腍得嚟仍能保持Q彈😋·☆ 卡邦尼培根意粉 HKD$158一道極為豐富既主食🍝 用上培根、蛋黃、帕馬森芝士及西班牙香腸,醬汁十分濃郁,通粉掛汁能力好高,每一啖都感覺非常creamy,而份量不算很多,因此食完不會感到很膩呢👍·☆ 意式拉提米蘇 HKD$68女人食飯又點少得食甜品呢😚 呢份tiramisu賣相非常吸睛🤩🤩 食落滲出微微酒香,帶有點點苦澀味,感覺十分正宗呢,果然係招牌之作👍·☆ New Wave Bubble Cha HKD$95本來嚟哩間餐廳既目的,係為感3D立體打印咖啡而來😍 但結果俾哩杯珍珠咖啡吸引左🤩🤩 咖啡配珍珠都係第一次飲,估唔到咁match👍咖啡味道係較為苦澀嗰種,但配上微甜既珍珠,反而中和左個味道,非常搭配呢~

☆ 慢煮西班牙八爪魚 HKD$68

☆ 卡邦尼培根意粉 HKD$158