招聘中
時薪
$15,000-$18,000
$17,500-$19,000
月薪
聽家姐講呢間餐廳環境好chill野食又正~趁weekend就專程去大角咀試下~係奧海城行過黎都要一段路程,經過車房之後就見到對面成個環境截然不同,係樓底好高既一間餐廳,入到去播緊d好soft既音樂,成個餐廳俾人感覺好舒服~唔似其他餐廳星期六日要焗你散嗌~呢度星期六日都有lunch enu~仲去到5點半,實夠時間黎食~蕃茄濃湯首先送黎既係餐湯,係好紅又好濃既蕃茄濃湯,好香蕃茄味,仲食到蔬菜粒粒~酸酸地好開胃!如果有埋餐包就好喇!加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬豬鞍好大件,馬鈴薯泥份量都好多,一d都唔吝嗇!話明保濕豬鞍,切開黎睇真係夠juicy一d都唔乾,顏色仲呈pink pink的~肉質嫩滑,伴碟既蘋果乾蔥甜辣醬甜度比辣度突出,將醬汁放係豬鞍表面一齊食,味道融合完美!慢煮澳洲肉眼配灸燒荷蘭汁 沙律及香脆薯粒肉眼扒面頭既灸燒荷蘭汁有d似芝士半溶既狀態,味道咸香幾惹味! 澳洲肉眼牛味濃唔多筋,最緊要食落去唔韌~伴碟既沙律好FRESH,落左柚子醋,酸酸地好味得黎冇負擔~香脆薯粒切得方正整齊,金黃色雖然冇薯條咁脆卜卜但食落都好香口!Ginseng Beauty & Home Brand

蕃茄濃湯

加拿大保濕豬鞍配馬鈴薯泥及蘋果乾蔥甜辣醬

慢煮澳洲肉眼配灸燒荷蘭汁 沙律及香脆薯粒

Ginseng Beauty & Home Brand Draught Beer(+$40)
餐飲有好多選擇,友人想飲啤酒所以加左$40要左個Brand Draught Beer,佢話食扒配啤酒係一流咁話~

而我就叫左Ginseng Beauty,材料有綠茶+甘草+檸檬草~飲落好清新,驚喜既係有回甘,有種甜甜地既後勁~好好飲!因為係茶包黎~侍應見你飲完一杯仲會幫你沖番d熱水refill添~好貼心喔!

甜品環節,我地分別每人加左$30叫左是日甜品~我地選擇左Lava Cake同Caramel Chocolate Cake~Lava Cake既朱古力漿比較杰身,可以漿住個口令成個口腔都充滿朱古力味~旁邊既雲呢拿雪糕奶味感重,同心太軟同食是絕配!

而Caramel Chocolate Cake焦糖味重,底下既朱古力蛋糕夠濃味唔會被焦糖味蓋過,加埋側邊既餅碎一齊食簡直係錦上添花!好美味既一個甜品!

食完真係覺得Weekend可以嘆個咁正既lunch真係一種享受~