2019-09-20 2531 瀏覽
臨時臨急飯聚搵嘢食,Openrice見佢地食評幾好,經0R 定位又有75折, 山長水遠一班食友姑且都來荔枝角的Pizza Piazza試一試。小店格局, 裝修簡潔光猛 ,坐得尚算舒服, 難怪七點半已經坐滿曬客人, 有啲期待佢哋嘅食物添。睇完餐牌‚ 價錢不平, 還是叫套餐抵食。Set dinner ($378/2人份)包1前菜、2 餐湯、 2個主菜及2熱飲。蕃茄湯 ~ 蕃茄湯用新鮮蕃茄攪拌而成, 粗微粒口感, 蕃茄湯精清而不酸, 配脆口餐包 VERY GOOD。 佢地個餐包係外脆內實爭的, 麥香重, 喜歡食鬆軟包的未必LIKE, 個人就很喜歡。前菜: 堅水牛城雞翼我平時食開嘅水牛城車雞翼係用水漾辣醬汁, 今次竟然係乾身嘅水牛車雞翼,  多了個”堅”字變成了乾身水牛城雞翼‚雞翼皮塗上香辣粉炸,雞翼肉雖然有點乾身, 也不至於鞋口, 雞翼入口香辣, 好惹味, 若然雞翼能夠做得 juicy些會好好食。至尊pizza呢間小店睇名Pizza Piazza都知道主打pizza, 咁我哋當然都要叫一個試下啦, Pizza 全部即叫即焗, 上枱熱辣辣香噴噴, 至尊 pizza材料及醬汁比較簡單, 材料主打

睇完餐牌‚ 價錢不平, 還是叫套餐抵食。
Set dinner ($378/2人份)
包1前菜、2 餐湯、 2個主菜及2熱飲。

蕃茄湯

前菜: 堅水牛城雞翼
堅水牛城雞翼

至尊pizza
呢間小店睇名Pizza Piazza都知道主打pizza, 咁我哋當然都要叫一個試下啦, Pizza 全部即叫即焗, 上枱熱辣辣香噴噴, 至尊 pizza材料及醬汁比較簡單, 材料主打火腿及橄欖配合芝士及少量茄汁焗製, pizza焗出嚟比較乾身, 咬一口…….. pizza底夠香脆, 滿口橄欖嘅清香及芝士嘅鹹香, 表面看似清清地, 但啱我鍾意簡單及原味嘅食品。
至尊pizza

美國prime西冷扒 ( 套餐+$60)
傳統格仔原味烤焗, 套餐要加$60 有點貴, 幸好上枱夠份量, 足夠兩個人食, 我哋叫咗五成熟, 切開卻是 8成熟以上, 我跟朋友都有點失望, 肉汁也消失了八成, 咁靚嘅牛扒搞成咁有點可惜,牛扒入口牛味濃郁, 剩下兩成的肉汁都發揮到作用, 令牛扒不至於嚡口‚若然真我5成熟應該會好正。
美國prime西冷扒 ( 套餐+$60)

即磨咖啡
係餐廳係未飲過咁難飲嘅即磨咖啡, 濃而苦‚ 卻完全沒有咖啡的香, 究竟邊度出咗事? 我覺得應該係要换另一種咖啡粉了, 哈哈。。。唔知佢哋夜晚請唔請part time 沖咖啡呢? 我可以幫手呀。
即磨咖啡

支持小店經營, 食物 候控制要穩定些, 否則好難吸引回流客, 有啲客人好膚淺, 食過一次唔好食就唔會再幫襯, 不過我還是有機會再來幫襯的, 個人覺得佢哋整齊對食物都幾有熱誠, 服務也不錯。