2021-08-10
網上見唔少人都推介泓一嘅拉麵,個日放假就決定試一試是否名乎其實的高質拉麵🧐當日同男友因為驚要排隊,已經6點左右就到,可惜已經有5、6人係前面等緊,原本都無唸過翻枱速度可以慢到咁,最後都要等足一個鐘先可以入座(都無辦法啦地方淺窄,真係豆腐膶咁大)到一入到去,一陣不知名嘅臭壓味直沖去我鼻到,唔知係雞鴨嘅蘇味?定係衛生嘅異味,搞到要閉住氣咁落order😐🤨坦白講,拉麵係好食,價錢都唔貴,個麵底係自己鋪頭打,而唔係周圍都食到嘅普通野,湯底都好濃味,味精味不重。可惜肉就每種得一塊,感覺孤寒左啲😓但因為店舖空間同衛生問題,都真係幾趕客下😥坐得又唔舒服,坐得耐啲下一枱又有排等🥶可能呢到啱啲有充裕時間嘅人去會比較適合,只會納入考慮再去嘅選擇吧,未必會eocore😶🌫️