2019-04-23 1789 瀏覽
最近睇開團購網,見到品坊都有做團購,記得上次食過都唔錯,就一於再約上次陪我一齊食既朋友再去食。 6點幾去到餐廳外面,已經排左一條長長人龍,明顯比上次無做團購時更多人。 而且即開生蠔條隊keep住都係長龍,雖然等得耐左,但今晚生蠔好新鮮,係愛爾蘭石蠔,雖然較為薄身,但入口好甜,好岩生蠔初學者品嘗。全晚開蠔師父開足全場,食足全晚都有一兩隻太瘦,薄到無肉食,但太多數生蠔都係標準Size。 最令我失望係蟹腳,肉質好乾,味道唔新鮮,聞到勁大陣雪藏味,比上次食既蟹腳品質差左好多,食完依碟就無再拎過。瀨尿蝦味道正常,普普通通,好食過蟹腳。 熟食算普通,終於無遇到上次小家的女廚師,切西冷既男師父好友善,好多人叫佢切2件都無唔高興,照舊西冷有少少筋,比較難咬,肉味都算濃,可以再encore。特別係竟然有素天婦羅食,粉漿薄身,新鮮炸起,好脆身。 炸腐皮卷脆身,但味道較淡。豬手好乾,而且肉質太鞋。 最後甜品時間,質素麻麻,最差係綠茶紅豆糕,勁硬又無味,所以都係以Häagen-Dazs™雪糕作結尾,雪糕車有6格雪糕,但有2格雪糕藍苺味係重覆,最受歡迎係新出既茉莉花紅桑子石榴,好彩比我潷埋最後少少,之後refi
最近睇開團購網,見到品坊都有做團購,記得上次食過都唔錯
,就一於再約上次陪我一齊食既朋友再去食

6點幾去到餐廳外面,已經排左一條長長人龍
,明顯比上次無做團購時更多人。
即開愛爾蘭石蠔

,好岩生蠔初學者品嘗
。全晚開蠔師父開足全場
,食足全晚都有一兩隻太瘦,薄到無肉食
,但太多數生蠔都係標準Size。
蟹腳&瀨尿蝦

最令我失望係蟹腳,肉質好乾,味道唔新鮮,聞到勁大陣雪藏味
,比上次食既蟹腳品質差左好多
,食完依碟就無再拎過。瀨尿蝦味道正常,普普通通,好食過蟹腳

熟食
熟食

。特別係竟然有素天婦羅食,粉漿薄身,新鮮炸起,好脆身
。 炸腐皮卷脆身,但味道較淡。豬手好乾,而且肉質太鞋

甜品

Häagen-Dazs™雪糕

最後甜品時間,質素麻麻,最差係綠茶紅豆糕,勁硬又無味
,所以都係以Häagen-Dazs™雪糕作結尾,雪糕車有6格雪糕,但有2格雪糕藍苺味係重覆,最受歡迎係新出既茉莉花紅桑子石榴,好彩比我潷埋最後少少,之後refill都係重覆既朱古力味

總括以言, CP值無之前咁高了,除左生蠔最好食之外
,其他大部份的食物質素都有下降,尤其蟹腳真係唔好食
!
即開愛爾蘭石蠔