2019-10-07 6884 瀏覽
放工同朋友即興想食下日本野,想多嘢食,又唔想太貴,都係食放題啦!上網睇發現原來我地附近都有間滿屋,之前食過滿屋都覺得性價比十分高,所以唔使諗,就去呢間。首先一入門口就見到有海鮮冷盤專區,除咗有蝦、蜆肉同青口,仲有日式頭盤小食同沙律,隔籬仲有各式炸物、雞腳等等。趁第一輪order未到前每樣都試左少少,海鮮鮮甜,值得再拎。刺身方面應有盡有,但就唔知點解係冇我最鍾意既赤貝....三文魚、帶子同希靈魚都好正👍🏻👍🏻因為真‧厚切!個口感真係冇得輸。特色壽司同手卷同樣好味,用料新鮮,飯量唔多,細細件,可以食多幾款!熟食方面亦幾有心思,羊架基本上就必嗌啦,燒得香嫩,肉汁豐富👍🏻燒比目魚呢啲較冷門野都有,仲燒得皮脆肉嫩!特別試左蟹蓋焗糯米飯,size適中食哂成個都唔會太頂肚。天婦羅竟然有龍躉天婦羅,真係第一次見。食落啖啖肉又冇骨,鍾意食魚既朋友一定要整返件過下癮。炸物選擇都唔少,我地都叫咗啲試下,上枱時新鮮滾熱辣,熱力十足,外層金黃香脆!串燒方面,蝦就最好食,肉質新鮮彈牙😋飲品款式選擇多,除咗汽水同茶,仲有韓式飲品,有啲即製飲品同清酒添!第二個胃出場啦!甜品除左可以出去自助櫃攞之外,仲有啲特別野有得o

刺身方面應有盡有,但就唔知點解係冇我最鍾意既赤貝....

串燒方面,蝦就最好食,肉質新鮮彈牙😋

第二個胃出場啦!甜品除左可以出去自助櫃攞之外,仲有啲特別野有得order。叫左個雪糕楊枝甘露、朱古力雪糕窩夫同珍珠奶茶,水準全部有保證,入場時仲限定按人頭跟一杯哈根大師~真是滿足又回本了🥳