2021-03-24 384 瀏覽
放工有時都會不斷load工作上嘅嘢,間唔中我都喜歡去酒吧餐廳,聽吓歌、飲下cocktail、放空一吓,令人精神得到真正放鬆!今晚就嚟到諾士佛臺一間幾受歡迎的酒吧GULU GULU飲嘢同食串燒,仲有生蠔食添。日本嘅生蠔只係$10一隻,買一支紅酒或白酒就可以用呢個優惠價換6隻,生蠔十分肥美厚肉creamy,蠔味十足!另外order串燒餐或拉麵餐可以附送或加少少錢換mocktail或cocktail,計過數都幾抵!Mocktail – Red Spider Lily主味係raspberry juice有點似利賓納,mocktail hh價錢好平好抵飲,大大杯啱晒邊飲邊食嘢。Cocktail – Injustice 女仔黎呢度會送一杯cocktail打卡呀,我推介Injustice,佢用Bailey’s 同榛子酒調製,個杯造形好靚又白雪雪,份量唔多但味道好好,咖啡、榛子同牛奶香,飲到唔停得口! 日式炸薯條新鮮炸起熱辣辣大大盤,粗薯條有口感又好有薯香,酒吧的炸薯條通常都唔差!日式叉燒拉麵+唐揚炸雞簡單的叉燒拉麵醬油湯底清香,有三片火炙過的叉燒,肥瘦適中,半熟流心蛋,如果有多少少配料如木耳、筍絲

Mocktail – Red Spider Lily

Cocktail – Injustice

日式炸薯條

日式叉燒拉麵+唐揚炸雞
簡單的叉燒拉麵醬油湯底清香,有三片火炙過的叉燒,肥瘦適中,半熟流心蛋,如果有多少少配料如木耳、筍絲、蔬菜絲就更好。炸雞外型有點像麥樂雞,但咬落是juicy嫩滑的雞肉。

串燒
見到happy hour串燒好抵最平只係$10串,係我最鍾意嘅日式串燒,揀咗車厘茄、翠肉瓜、牛肉串、大蔥雞肉串、雞軟骨、雞翼、日本青椒仔、鹽燒牛舌,比較推介的是雞翼,輕輕咬出單骨出來方便食,燒到又香又滑,鹽燒牛舌好爽口,雞肉棒肉質細緻,翠肉瓜好清新。

提一提,女仔送cocktail同happy hour串燒優惠要星期日至四先有架,快d約朋友放工去chill一chill啦!