招聘中
應徵
$15,000-$18,000
月薪
2019-09-19 663 瀏覽
放工之後,同埋同事攪埋啲野後帶左佢去了位於銅鑼灣站上面崇光百貨附近食飯,貪佢有新菜單有各種日式料理。一入到去𥚃面嘅陳設非常之舒服,光鮮乾淨,擺放了不同嘅浜燒爐,好好Feel!打開餐牌,主要似刺身壽司同浜燒作主打。既然同事請客,一於樣樣都叫來試下先!酒類 - 天女之舞不錯的日本酒,有少少甜的口感在口中淡淡去化開,推介!前菜店員首先送上前菜,特別推介佢地特制既提魚醬,好香魚味㗎,比大家開下個胃,清一清先。刺身盛合五款一場來到當然食下佢既刺身了,一於就一次過食足佢地既五款刺身!三文魚鮮甜美味,肥瘦適中,非常香口。舌拿魚用上了大卜口中卜口製作,入口即溶,有去到了東京築地市場的感覺!其他刺身,鮮貝以及蝦都是唔錯的,一樣都系咁新鮮,咁大件,十分推介!舌拿魚筋/黑松露帶子壽司既然佢哋嘅刺身咁好食,就再注文了其他壽司。佢地既吞拿魚筋壽司一樣咁香口,有入口即溶的感覺。黑松露帶子壽司用咗名貴嘅黑松露做配料,個感覺個味道好高級,好清爽,一個字,正! 鹽燒喜知次到左是日嘅另外一個重點,原條鹽燒喜知次了!估唔到俾咁大條魚我哋,好有氣勢,食落非常之香口軟滑,除咗有鮮魚味之外,仲有淡淡的鹽味,配合得非常之好!推介,

酒類 - 天女之舞
不錯的日本酒,有少少甜的口感在口中淡淡去化開,推介!

前菜

刺身盛合五款

舌拿魚筋/黑松露帶子壽司

鹽燒喜知次
到左是日嘅另外一個重點,原條鹽燒喜知次了!估唔到俾咁大條魚我哋,好有氣勢,食落非常之香口軟滑,除咗有鮮魚味之外,仲有淡淡的鹽味,配合得非常之好!推介,心思之選!

白蜆湯
很特別的,熱辣辣上桌,用上了原隻白蜆來的,也是很不錯的選擇。

椰子雪糕
最後叫店員注文了啲一樣佢哋既特色甜品,用了原個椰子做成的雪糕,為我和同事完美的一餐畫上一個完美的句號了!

2019-09-10