2019-07-19 3108 瀏覽
今日約埋成班同事一齊食收爐飯,慶祝暑假嘅來臨同埋歡送其中一位同事離開,於是就揸車去遠啲食返餐好嘅去到發現有午市套餐,仲可以加錢要小食,我哋就決定每人叫一個套餐再加小食share嚟食首先嚟嘅係餐湯同麵包,麵包啱啱焗起咁熱辣辣,仲有食落去唔係硬梆梆,有好濃郁嘅牛油味。而餐湯方面係忌廉薯仔湯,飲落去每一啖都有薯仔蓉,而且個湯一啲都唔稀之後我哋叫既ruby mini burger同雞翼就到,細細個不過好足料,每個burger可以分兩份,我落去中間嘅漢堡已經流晒啲肉汁出嚟,好juicy。反而側邊嘅雞翼就一般,冇乜特別。另外我哋仲有叫炸雞柳,只得三舊,不過炸得幾香口主菜部份我哋叫咗炸魚薯條,薯條有好多,不過炸魚就都係得三舊,唔夠四個人分,炸衣比較厚,有少少失望,不過薯條炸得好香脆呢個係雞肉意大利飯,比較濕潤,但裏面配料比較少,唔多見有雞肉喺裏面最後係辣肉腸闊條麵,正正常常,用咗番茄醬去煮,上面仲有少少香草嘅味道比較驚喜嘅係飲品,我叫咗杯朱古力,嚟到嘅時候發現上面有忌廉,心諗飲落應該算唔錯,點知飲落去嘅時候發現有香蕉味,分數即刻大打折扣,因為我唔太鍾意香蕉嘅味道,希望下次可以飲杯簡簡單單嘅朱古力

2019-07-11