2020-10-17
最近知道置樂果邊開左新鋪炸雞,鐘意食炸雞既我就走去試下。佢啲雞都係即叫即炸既,會set好晒炸既時間。買時候又唔會等好耐。第一次買係火山炸雞V.2 $48/3件,蟹肉忌廉薯餅$18/3件3件雞係平時韓式炸雞既size(無骨),比台式既香香雞大。入口個皮好趣又唔會硬,啲肉好嫩幾好味。個火山醬係分開裝既,食時先點,咁樣個雞拎返屋企食都唔會淋晒。直得再去一戰!蟹肉忌服薯餅好好食。$18/3件真係抵食。真心推介。到第二次幫襯。因佢聽客既意見就改左變細舊左。同樣價錢會加返件數。今次叫左糖心芝士炸雞 V.3 $58個醬我鐘意食辣既我都係鐘意火山炸雞多啲。其實食得出個芝士醬係佢地自己整既,好濃既cream同芝士既感覺,但可惜食落芝士未唔係好夠,建議加返啲車打芝士入去會好啲。之於個雞,雖然細舊左點汁係放便左。但因變細舊後雞肉同粉既比例少左,令個雞肉無咁滑同成個雞都硬左咁,又無咁滿足。我都係鐘意佢V.2既版本多啲我知道依間小店都好努力去service 客人又聽客人意見,希望佢會有更多客支持佢。加油💪🏼
蟹肉忌服薯餅好好食。$18/3件真係抵食。真心推介。
今次叫左糖心芝士炸雞 V.3 $58