餐廳: Dazzling Cafe (The ONE)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-10-20 1807 瀏覽
台灣人氣「DAZZLING CAFE」一直都係打卡聖地粉藍系嘅少女風裝修超級可愛嘅兔兔木凳吾怪得知可以風摩到萬千少女心而我都係其中一個童話般嘅裝修設計吾單止岩哂閨蜜小聚打卡情侶甜蜜咁共渡晚餐都係一個吾錯嘅選擇.一身粉紅色嘅餐牌,未食都勁心動主打特色飲品同甜品亦有小食,意粉,三文治當然,台式地道滷肉飯,麵線等都有供應.以我個人黎講,其實吾多中意甜味既雞翼驚會好甜但係肥🐽強烈要求下,姑且就食下啦估吾到比想像中好好多柚子蜜汁甜香帶點微酸味道清新,甜度恰到好處加上單骨雞翼既香脆,大讚呀·最新推出既氣泡特飲,當然要飲下啦吾好以為會好酸其實甜味同酸度BALANCE得好好甜中帶微酸,反而更解渴又開胃呢·呢杯LATTE既特別之處係用左奶酒加左奶酒既LATTE,入口綿密甘甜濃郁既牛奶香帶淡淡既酒香亦吾會蓋住咖啡香呢,好易入口因為係第一次咁飲,感覺好特別呀!·麵包磚吐司真係深深擊中我的心但呢類吐司,一個人係絕對食吾哂二至四人SHARE就會岩岩好啦~滿滿既CREAM包圍住HAAGEN DAZS朱古力雪糕仲有焦糖香蕉上層薄而脆,下層軟綿綿食完雪糕後就係方磚吐司啦麵包磚中間切成九塊,再烘至黃金香脆可以平衡雪糕既

台灣人氣「DAZZLING CAFE」
一直都係打卡聖地

粉藍系嘅少女風裝修
超級可愛嘅兔兔木凳
吾怪得知可以風摩到萬千少女心
而我都係其中一個

童話般嘅裝修設計
吾單止岩哂閨蜜小聚打卡
情侶甜蜜咁共渡晚餐都係一個吾錯嘅選擇

一身粉紅色嘅餐牌,未食都勁心動

主打特色飲品同甜品
亦有小食,意粉,三文治
當然,台式地道滷肉飯,麵線等都有供應

以我個人黎講,其實吾多中意甜味既雞翼
驚會好甜
但係肥🐽強烈要求下,姑且就食下啦

估吾到比想像中好好多
柚子蜜汁甜香帶點微酸
味道清新,甜度恰到好處
加上單骨雞翼既香脆,大讚呀

最新推出既氣泡特飲,當然要飲下啦

吾好以為會好酸
其實甜味同酸度BALANCE得好好
甜中帶微酸,反而更解渴又開胃呢

呢杯LATTE既特別之處係用左奶酒
加左奶酒既LATTE,入口綿密甘甜
濃郁既牛奶香帶淡淡既酒香
亦吾會蓋住咖啡香呢,好易入口

因為係第一次咁飲,感覺好特別呀!

麵包磚吐司真係深深擊中我的心

但呢類吐司,一個人係絕對食吾哂
二至四人SHARE就會岩岩好啦~
滿滿既CREAM包圍住
HAAGEN DAZS朱古力雪糕
仲有焦糖香蕉
上層薄而脆,下層軟綿綿
食完雪糕後就係方磚吐司啦

麵包磚中間切成九塊,再烘至黃金香脆
可以平衡雪糕既甜膩,達至甜而不膩

呢款水果茶都係CAFE既招牌之一
玻璃杯裝左多款水果
有香橙,草莓,提子,蘋果等
加入茶底後,茶味回甘又帶酸甜水果味
吾怪得知咁受歡迎啦

2019-10-16