Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)

餐廳: Yadllie Plate 야들리애플래이트 (兆萬中心)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-09-04 1529 瀏覽
近年韓國菜開到成行成市,除左尖咀韓國街,隨意係商埸都搵到一間。但要有新意咁先有噱頭,有噱頭咪又有熱潮囉!今次去到旺角兆萬樓上韓式Café「Yadllie Plate」吸收下韓風文化。呢到主打手工炸雞,用既都係韓國濟州島培植既天然食材同埋空運直送既韓國雞。餐廳環境佔地寬敞,好有空間感,裝潢帶有時尚感,比一般既韓國餐廳更加有特色!我黎既時間係大概6點半鐘,已經座無虛席,睇黎我的確無揀錯呀!👇📌Yadllie原味無骨雞 - $115👉第一樣野要嗌既一定係炸雞啦,餐廳都好細心,有自助手套機係每張枱上,係美食當前,我緊係不顧儀態啦!唔通仲用叉刀慢慢切咩!無骨雞即叫即炸,肉質比我想像中嫩滑,連雞胸肉都好多汁,完全唔乾身。Yadllie既炸雞都係以秘製醬汁醃,炸粉唔厚身。配上三款唔同醬汁,當中大邱辣醬最出色!真係啖啖滋味呀!📌海鮮部隊鍋跟辛辣麵 - $208👉我朋友大愛既部隊鍋,好坦白講,餐廳真係落足料呀 ! 呢個份量絕對夠三至四人用,我地兩條友係好難食得哂,泡菜湯底帶少少微辣。海鮮睇落好迎鮮,海蝦夠彈牙,蜆同青口肉質夠嫩。當然唔少得必有材料:午餐肉、年糕、泡菜、辛辣麵。麵條吸收哂濃郁湯底,相當惹味
近年韓國菜開到成行成市,除左尖咀韓國街,
隨意係商埸都搵到一間。但要有新意咁先有噱頭,
有噱頭咪又有熱潮囉!今次去到旺角兆萬樓上
韓式Café「Yadllie Plate」吸收下韓風文化。
呢到主打手工炸雞,用既都係韓國濟州島培植既
天然食材同埋空運直送既韓國雞。餐廳環境佔地
寬敞,好有空間感,裝潢帶有時尚感,比一般既
韓國餐廳更加有特色!我黎既時間係大概6點半鐘,
已經座無虛席,睇黎我的確無揀錯呀!👇

📌Yadllie原味無骨雞 - $115
👉第一樣野要嗌既一定係炸雞啦,餐廳都好細心,
有自助手套機係每張枱上,係美食當前,
我緊係不顧儀態啦!唔通仲用叉刀慢慢切咩!
無骨雞即叫即炸,肉質比我想像中嫩滑,
連雞胸肉都好多汁,完全唔乾身。Yadllie既炸雞
係以秘製醬汁醃,炸粉唔厚身。配上三款唔同醬汁,
當中大邱辣醬最出色!真係啖啖滋味呀!

📌海鮮部隊鍋跟辛辣麵 - $208
👉我朋友大愛既部隊鍋,好坦白講,餐廳真係落足料呀 !
呢個份量絕對夠三至四人用,我地兩條友係好難食得哂,
泡菜湯底帶少少微辣。海鮮睇落好迎鮮,海蝦夠彈牙,
蜆同青口肉質夠嫩。當然唔少得必有材料:午餐肉、
年糕、泡菜、辛辣麵。麵條吸收哂濃郁湯底,相當惹味!

▪ 蜜桃味燒酒 - $58
▫ Soju口味選擇相當多,但我最鍾意始終都係
蜜桃味貪佢甜甜地易入口。呢隻酒味都幾濃,
有兩個小酌杯跟上幾得意。

▪ 海特生啤 - $68
▪ 西柚啤酒 - $68
▫ 生啤都唔錯,口感幾清新。
西柚味好似果汁咁,入口甜甜地。
2019-09-03
  • Yadllie原味無骨雞