2019-09-01 72 瀏覽
人們經常說「食甜品有第二個胃」,真的不可不信,話說今日同朋友已經食咗一個好豐富嘅午餐,但當行過Tartes & Pop,二話不說就已經被吸引住一入到店舖見到好多唔同款式嘅撻,外型十分精緻、仲有好多不同嘅口味。最後揀咗以下四款口味,外賣每件蛋糕仲有獨立包裝,外賣盒都好得體Coffee Crème Brûlée tarte - 咖啡味好香濃,幼滑法式燉蛋上有一層脆焦糖,好吸引。呢個咖啡法式燉蛋另一個特別之處就係當我們食完一啖再喝一口熱茶,味道就好像港式奶茶一樣,好特別Strawberry Vanilla tarte 士多啤梨忌廉撻,口感有啲似芝士撻,好香又夠滑,最鍾意佢厚厚嘅曲奇餅底Mojito tarte 薄荷青檸撻,賣相好精緻,有兩層高,上層係青檸啫喱,好清新嘅青檸香味,酸酸甜甜好開胃Lemon Gianduja tarte 檸檬榛子朱古力撻,個人比較鍾意食清新口味嘅甜品,呢個檸檬撻酸甜清香,就算食飽飯食都唔會覺得有滯嘅感覺

外賣自取
  • 薄荷青檸撻