2021-06-18 149 瀏覽
朋友生日話想食中菜,專登搵咗呢間同佢食餐好嘅!喺銅鑼灣fashion walk呢條街本身已經食肆林立,條街好有氣氛,餐廳內裡裝潢都好有質素,食個生日飯絕對唔失禮。蟲草花炒翡翠苗先來食個菜先,翡翠苗青嫩配埋蟲草花感覺好滋補,味道適中唔會太鹹,二人份量剛剛好京滬酥香烤鴨作為呢度嘅招牌菜絕對冇令人失望,外皮香脆,油份肥肉都剛剛好唔會太油膩,肉質嫩滑,必食!脆皮三支骨睇個名初頭以為骨頭多,點知原來牛肉份量十足!如果4個人食都夠食,呢道菜味道偏向濃味少少,所以夾埋其他清淡啲嘅餸一齊食都好唔錯招牌小籠包果然係招牌菜!小籠包入面好多汁,湯汁清甜唔會太濃味,食完頭先比較油膩嘅菜式,再食小籠包中和番,感覺好舒服!亦做到皮薄餡靚👍🏻 十分推薦!擂沙湯圓呢個甜品食上海菜通常都會食,熱辣辣唔太甜,煙煙韌韌好好味😋呢度其中一個特色係有啲好fusion及特色嘅酒精飲品,由調酒師即場炮製,我哋當然有試吓啦。花語呢杯酒一聽個名就覺得好飲,外觀好適合打卡,飲落都冇令人失望,荔枝、檸檬、菠蘿令杯酒覺得好清新又唔係好甜,仲有少少玫瑰花香,好啱女仔飲。京滬時代呢杯酒相當有特色,相信唔係好多地方可以飲到,威士忌配上燒過嘅鴨皮,

蟲草花炒翡翠苗

京滬酥香烤鴨

脆皮三支骨

招牌小籠包

擂沙湯圓
呢個甜品食上海菜通常都會食,熱辣辣唔太甜,煙煙韌韌好好味😋

花語

京滬時代
呢杯酒相當有特色,相信唔係好多地方可以飲到,威士忌配上燒過嘅鴨皮,估唔到味道咁夾,而且仲有鴨皮嘅香味,帶出咗威士忌嘅味道,值得一試