平日難得放假,自然就唔會浪費呢一個忙裹偷閒嘅日子🤭!朋友係IG發現咗呢間以🇲🇦摩洛哥渡假風情為主嘅新開打卡餐廳,我哋咁就迫不及待去一日遊啦🤓Subtle Island裝飾佈置圍繞住北非摩洛哥嘅典雅氣息,設有多個打卡位置📸,比如露天毛氈茶座☀️、室內人造沙灘⛱、希臘式室內許願池💦等等,環境舒適,可以Hea足全日~至於餐飲方面,食物質素我就覺得一般般啦🙈,唔算特別岀色。🦀軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉($118),軟殼蟹外脆內軟,鹹蛋黃味道幾突岀。💥海膽忌廉汁扁意粉($138),海膽唔會好腥。整體兩碟意粉都好膩,而且凍咗之後,容易黏住成一團😂,所以唔可以掛住打卡,要趁熱食!🎃蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯($118),蟹肉鬆軟,南瓜汁煮得好入味。美中不足,意大利飯煮得唔太淋,偏硬身😅Lunch Time時段會隨餐附送例湯,🎃南瓜湯嘅份量都幾多,唔會好水,口感順滑👍🏻以Cafe嘅價錢而言,尚算中等偏貴。食物嘅份量係偏多嘅,不過未算特別岀色。環境真心好靚,罕有摩洛哥風格嘅佈置,真係以打卡為主😂

軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉

海膽忌廉汁扁意粉

蟹肉蘆筍南瓜汁意大利飯

南瓜湯

2022-05-04
$135.4 (午餐)
南瓜湯