行過尖沙咀,見到有摩洛哥餐廳,在香港咁耐都真係未見過未食過,北非真係冇咩機會去,所以就去試下。餐廳是六樓全層,一出LIFT就見好特別的裝飾,真係好似去左外國咁。迎面見到外藉餐廳經理,他很友善地款待我們。是次點了馬拉羊架、土耳其沙律、北非小米拌雞肉、羊肉蕃茄濃湯及芒果奶昔。土耳其沙律好好味,菜好新鮮,有羊絡芝士伴生洋蔥,令到冇左陣苦味,也有OLIVE OIL, 好清新健康呢個湯好甜,因為有我最愛的羊肉,真係好好飲。我們點了一份,餐廳好細心咁為我們分了兩碗,好體貼呢。北非小米,細細粒,原來好飽肚的,我食既時候唔覺,食左好多之後先覺得好飽。味道是咸的,有碗湯可撈落去食,但我覺得都夠味,所以就冇加。雞肉估唔到有半隻雞,份量好足,肉鬆軟好味。朋友愛吃羊,所以又試下東南亞馬拉風味的煮法,汁底是茄汁,有茄肉,甜甜地幾開胃而且配白飯真是一流芒果奶昔真是有果肉,真材實料,而且酸酸地好O岩做飯後飲品消滯。這是一個很高質素的晚餐,環境舒適,員工友善用心,食物特別而且O岩胃口,好開心發現左呢個地方,以後要介紹下朋友來先~

土耳其沙律

蕃茄濃湯