2020-01-25 161 瀏覽
自從係大陸食過太二酸菜魚專門店之後,一直都想再去食過。但由於最近都五係咁方便反大陸既原故,所以都一直食五到。最近同事講起香港原來都有太二班底開既酸菜魚專門店,叫做廚十三老壇,知道左依個消息既我當然即刻趁周未放假約埋幾個朋友去試一試佢!我地4個人揀左係荔枝角依間食,環境五錯,係D2 place 入面非常方便。我地揀左土豪份既小辣酸菜魚,五洗等好內就已經上菜拉,超大盤,D 魚好滑好鮮甜,不過五係好辣,仲意食辣既朋友可以叫辣D! 除左酸菜魚之外,我地仲叫左清炒窩筍絲,酥炸無臉男同埋不開心的黑木耳。清炒窩筍絲炒得好香好爽口,清一清D 麻既感覺。而不開心的黑木耳入口比較酸同辣,食得辣既朋友不坊試下。不得不提既係依個酥炸無臉男,炸得好脆,超好食!溫馨提示:記得點埋佢個粉尼食。價錢方面,4個人食左大概每人$200左右!真係好抵食!

清炒窩筍絲炒得好香好爽口,清一清D 麻既感覺。

而不開心的黑木耳入口比較酸同辣,食得辣既朋友不坊試下。

價錢方面,4個人食左大概每人$200左右!真係好抵食!