ITSUMÉI
2023-05-11 57 瀏覽
用Openrice預約左同母上大人提早食母親節飯。點了一個海鮮Set,但係因為我忘記記低menu菜名,只能粗略點名。請各位見諒。沙律三文魚、菜同汁配合得很好,清新等來作為前菜很合適。前菜酒同鮑魚本身都夾,不過花果種甜味重左,鮑魚本身味道反而弱左。主菜:豬及牛柳呢個豬非常好味,我與母上大人都認為呢個豬同另一個主菜牛柳都係最出色。唔會柴同鞋口,入口剛剛好有肉汁。覺得食鐵板無食牛好似差少少,所以我就點左牛,同媽媽既豬一齊些牙(可另選雞),小弟唔太食得生野,所以都點左7成。食上來都係軟糯有肉汁,同新鮮Wasabi好夾。主菜:海鮮2種類今次鮑魚同蒜我個人最愛呢個配搭;母上大人就認為扇貝有少少韌,我就覺得咸左少少。主菜:炒飯香、蝦唔錯、量足,但我會更鍾意蛋唔好太熟果種偏濕既口感。湯:豆腐麵豉湯豆腐我個人喜好配麵豉湯,所以覺得唔錯,再熱啲就更正。甜品:十勝紅豆蓉吉士法包驚喜,多謝主廚為我媽咪準備的小驚喜,甜品來講我好鍾意呢個配搭。本身以為會好甜,點知同法包好夾,加上係凍點,所以甜味剛剛好。法包有熱過,所以又有微溫,我個人大推薦。感謝主廚滿的心思和服務。整體係好好體驗既一頓晚餐。
用Openrice預約左同母上大人提早食母親節飯。

沙律

三文魚、菜同汁配合得很好,清新等來作為前菜很合適。

前菜
前菜

主菜:豬及牛柳
主菜2:豬(母親選)

主菜2:牛柳(小弟選)

主菜:海鮮2種類
主菜1:海鮮

主菜:炒飯
主菜3:炒飯

香、蝦唔錯、量足,但我會更鍾意蛋唔好太熟果種偏濕既口感。

湯:豆腐麵豉湯

豆腐我個人喜好配麵豉湯,所以覺得唔錯,再熱啲就更正。

甜品:十勝紅豆蓉吉士法包

感謝主廚滿的心思和服務。整體係好好體驗既一頓晚餐。

2023-05-10
母親節
沙律
主菜2:豬(母親選)
主菜2:牛柳(小弟選)
主菜1:海鮮
主菜3:炒飯