2023-05-31 22 瀏覽
🇭🇰✨佐敦熟食中心環境寬敞大排檔🥢其實我係一個好「地」嘅人,好鍾意食茶記同大排檔,愈有鑊氣嘅嘢愈鍾意!🫶🏻今次去咗位於佐敦官涌熟食中心嘅室內大排檔,地下唔濕、非常光猛、環境寬敞,枱與枱之間有一定距離👍🏻雖然冇冷氣,但有好多把強力風扇👌🏻用QR code落單,上菜速度快,啱晒餓鬼😝① 菠蘿咕嚕肉 $108🔹份量好多,肉好大舊,炸衣唔會太厚;醬汁稠度好高,酸甜度恰到好處,酸酸甜甜好開胃② 沙嗲肥牛煲 $128🔹最鍾意呢道餸!上嚟嘅時候仲滾緊㗎!粉絲索晒啲汁,好惹味🤤金菇爽口,增加口感😋仲加入咗三色椒、菠蘿解膩🍍③ 蝦醬炒通菜 $98🔹通菜清脆爽口,蝦醬醇厚,非常夾④ 鮮蝦叉燒飯 $98🔹炒飯偏軟身及濕由佐敦/柯士甸站高鐵行過嚟都係4分鐘,唔怪得知嗰日去食都幾多遊客😮的確幾方便。去到嘅時候,我心諗:等我體驗一下遊客嚟香港都鍾意食啲咩🤣📍新肥泉海鮮大排檔 佐敦寶靈街17號官涌市政大廈2樓熟食中心
🇭🇰
✨佐敦熟食中心環境寬敞大排檔🥢

① 菠蘿咕嚕肉 $108

② 沙嗲肥牛煲 $128

③ 蝦醬炒通菜 $98
🔹通菜清脆爽口,蝦醬醇厚,非常夾

④ 鮮蝦叉燒飯 $98
🔹炒飯偏軟身及濕