2022-01-07 35 瀏覽
今次要介紹嘅就係呢一間佐敦嘅七福神和食亭!就咁睇呢間餐廳嘅裝修格局就已經覺得好有霸氣!經過一條詳盡嘅樓梯,上到去之後,就見到滿滿嘅日式佈置!真係有如置身於日本嘅感覺❤️可見呢度嘅老闆亦都落足心機,非常細心咁去令客人有日本嘅感覺!今次最想推介嘅菜式就係呢一個蟹味噌甲羅燒!甲羅燒我自己都有喺好多地方食過,不過呢一份真係可以話係我喺香港食過最好食嘅甲羅燒!首先,呢度嘅蟹肉香味真係好濃郁,而且蟹膏亦都非常豐富!令到成個蟹殼上面亦都充斥着蟹肉嘅鮮甜味道!而且再加上呢個咁creamy嘅口感,再配合呢一個鱈魚干真係好正,呢個魚干好鬆脆嘅口感,而且本身亦都有鹹香味!所以真係好夾,令到呢個甲羅燒既蟹膏提升左去另一個層次!