2022-06-25 414 瀏覽
中環開左新分店,裝修、氣氛都係滿滿台灣感覺,我同家姐叫左「嚐盡台灣」二人餐$288加一,又有前菜、小食、吐司,主食、甜品、同飲品~咁多款十分豐富,計落仲好抵~🤗😆😆😆|醋香野生黑木耳青瓜沙律|木耳爽滑彈牙又夠入味,一邊食炸嘢一邊食沙律甜甜酸酸中和番~🥹|「Shake Shake」 海苔鹽酥雞|可以擺落紙袋落埋海苔粉Shake, 雞件細細件易入口,炸起香脆又唔油膩,食得過癮~😊|奶油芋泥、肉鬆、起司|最令我驚喜嘅係呢個吐司,用料十足呀!比平常見嘅厚一倍,裡面填滿晒滿滿芋泥,肉鬆同蛋卷,味道同口感層次都好豐富~~☺️☺️☺️|滷味-師大豐沛|配冬粉有甜不辣、燻蹄、腐皮、豆腐、雞翼、蘿蔔、配冬粉可以吸晒啲湯汁就最正啦~兩個人share 食啱啱好~|燈籠芋見你 (冷)|材料有芋圓、地瓜圓、仙草、芋泥、紅豆、紫米、燕麥、黑糖、花奶,因為主食已經食到好飽,呢個份量淺嚐都好足夠~芋圓彈牙,|燈籠黑糖珍珠奶茶|珍珠好高質,靚珠!有黑糖甜味、質感又夠軟糯,除左李圓圓之外呢間珍奶最好飲!|清新冬瓜仙草檸檬|家姐飲呢款,佢都話唔會好甜,夠晒清新~

|醋香野生黑木耳青瓜沙律|

|「Shake Shake」 海苔鹽酥雞|

|奶油芋泥、肉鬆、起司|

|滷味-師大豐沛|配冬粉

|燈籠芋見你 (冷)|

|燈籠黑糖珍珠奶茶|

|清新冬瓜仙草檸檬|
家姐飲呢款,佢都話唔會好甜,夠晒清新~
  • 奶油芋泥、肉鬆、起司