2019-03-30 938 瀏覽
朋友仔帶左我黎little bao黎試混合菜🤩原本都唔太認識呢間鋪😆無做過research 所以都係抱住冒險心態黎😎結果又好滿足喎1. Slow beef dumpling(9/10)呢個真係推介呀🤩🤩入面牛肉汁好juicy,堅係食到牛味😂,出面餃子皮煙韌,略煎微脆,而且餃子底下有啲椰菜絲,兩樣夾埋一齊好fresh😛2. Pork belly bao(7/10)原本主打係呢個,但食落去其實又唔係話好驚喜,唔算特別。出面係饅頭,入面有夠中型size嘅豬肉,唔肥,佢個醬有少少似燒汁,都幾惹味,但係個食法好難,因為塊豬肉好淋,饅頭又淋,加埋啲醬,食落去其實好易甩出嚟😥😥但齋講味道嘅話,算中上啦。3. Ice cream bao(salt) (9/10)😋反而甜品非常出色!🤩出面係炸饅頭,有啲甜入有啲甜,但炸得唔會死脆,會有返麵包軟嘅質感,入面係鹽味嘅雪糕再配埋焦糖醬,食落又熱又凍😂冰火咁😂 但個包配埋雪糕係食到欲罷不能啊!好爽👻正!4.ice cream bao(greentea) (8.5/10)因為實在太好食,所以嗌埋另一款味道,今次係綠茶,雪糕都重綠茶味嘅,但佢加埋煉奶,再配埋少少甜嘅
朋友仔帶左我黎little bao黎試混合菜🤩
原本都唔太認識呢間鋪😆無做過research
所以都係抱住冒險心態黎😎結果又好滿足喎
1. Slow beef dumpling(9/10)

2. Pork belly bao(7/10)

因為實在太好食,所以嗌埋另一款味道,今次係綠茶,雪糕都重綠茶味嘅,但佢加埋煉奶,再配埋少少甜嘅炸饅頭,個感覺太full,唔夠平衡😭比起鹽味,綠茶係少少失色。

整體來講,呢間野算係比較新穎,氣氛都唔錯,有啲音樂😌適合chill下輕鬆下😗不過行上去間餐廳嗰陣唔就唔太輕鬆啦haha😂👍🏻
2019-03-21