2019-08-20
今日約咗BB去Soho食嘢,呢間餐廳主要嘅係食西餐同埋豬嘅,其實之前已經去過銅鑼灣分店,都食過覺得好好食所以今次就再食一次我哋叫咗一個佢嘅招牌沙律(skinny pig salad)佢個柚子汁配埋橄欖油真係調得剛剛好,而個沙律嘅菜亦非常新鮮,沙律入邊有啲杏仁片令到口感再多一層,仲要有幾種不同嘅配料,所以食完呢一個沙律好開胃。之後我哋仲帶咗一個忌廉青口配炸薯條(Mussel)薯條係新鮮炸出嚟熱辣辣,青口係食得出新鮮青口嚟嘅,配上佢嘅忌廉醬一啲都唔留,跟住我哋嘅主菜就帶咗豬手,佢呢度嘅煮法同其他地方有少少唔同,佢嘅豬手係焗嘅所以冇咁油膩我哋兩個人都可以食晒成隻豬手。最後我哋帶咗一個香蕉沙冰,一開始我哋以為一定會好留,點知飲落又幾清爽喎,我哋食完成餐飯都好滿足同埋好飽,想食多個甜品都真係食唔落啦