2019-09-17 417 瀏覽
今晚無預過會遇到一間咁靚咁多打卡位既餐廳,我同女朋友只係向旺角行行下街,行到肚餓,見問餐廳幾就腳,就入去食,竟然遇上一個意外驚喜👏🏻呢間餐廳叫德記,Duck記😂。原來佢地係用鴨仔裝修做主題,一入到去,好有驚喜。呢個地方,吾單上可以食野,重有好多打卡位,我同女朋友影左半個鍾頭相,因為真係好靚,如果大家想氹下女朋友,帶女朋友黎呢間德記,一定吾到失望😍連餐具都係鴨仔,可愛到極點。影完相之後,終於開始叫野食。我地叫左例湯,一杯咖啡,幾個點心。例湯方面,非常足料,好甜好好飲👍🏻無咩味精👍🏻杯咖啡先驚喜,估吾到佢會向咖啡面上,加上鴨仔圖案,靚到吾捨得飲😍點心方面,我地叫左蝦餃同流沙包。全部賣相都勁有心思,好睇又好食👍🏻蝦餃上面,都印有鴨仔icon,女朋友愛不釋手,勁影相😂😂流沙包竟然都係鴨仔造型,好可愛呀大佬,邊捨得放入口😂一份有兩個包,兩個人食,岩岩好👍🏻最後,我地重叫左個手撕雞,都係好好味。總括黎講,如果想氹到女朋友開心,又想打卡,又想食好野,德記真係一個不二之選😍😍

例湯方面,非常足料,好甜好好飲👍🏻無咩味精👍🏻

蝦餃上面,都印有鴨仔icon,女朋友愛不釋手,勁影相😂😂

流沙包竟然都係鴨仔造型,好可愛呀大佬,邊捨得放入口😂

一份有兩個包,兩個人食,岩岩好👍🏻

最後,我地重叫左個手撕雞,都係好好味。

2019-09-17