2019-10-27 718 瀏覽
拍拖周年紀念, 老公帶我食好野~今晚來到食西餐, 佢揀左中環既AMICI~我地散叫左好多野食, 一坐低先黎餐包, 整成香草芝士薄餅,配上黑醋橄欖油, 好特別呀!然後來盤生蠔, 粒粒都新鮮又肥美鮮甜, 正~~之後黎個蟹餅, 入面啖啖蟹肉, 鮮甜~~叫左2個湯, 龍蝦湯、磨菇湯;龍蝦湯味道濃郁, 而且入面真係有龍蝦肉, 爽口彈牙; 磨菇湯入面亦有濃濃既磨菇味, 唔錯!之後叫左 Seafood Bouilabaisse, 法國出名既馬賽魚湯~~賣相幾靚, 飲落湯又夠熱, 連入面既魚都鮮甜+啖啖肉, 值得一試~另外一個MAIN 叫左大閘蟹手工意大利麵, 意大利麵有2種顏色, 食落爽口~入面既蟹肉份量好多又CREAMY, 仲有D 蟹子點綴下,靚.最後當然要留肚食CREME BURLEE 啦, 佢係薑味咖, 好FRESH~~
拍拖周年紀念, 老公帶我食好野~
今晚來到食西餐, 佢揀左中環既AMICI~
然後來盤生蠔, 粒粒都新鮮又肥美鮮甜, 正~~
之後黎個蟹餅, 入面啖啖蟹肉, 鮮甜~~
叫左2個湯, 龍蝦湯、磨菇湯;

2019-10-21