❀ 上三兩 #尖沙咀 ❀❗️抽中限量十份Tea Set 不知是福還是禍❗️——————————————————一直都好鍾意食蟹🦀前嗰排留意到k11 musea 呢間專食蟹嘅餐廳,見到佢哋嘅蟹粉拌麵好似非常濃郁,特登follow咗佢哋IG🤣咁啱見到到前排出咗個限量十份Tea set 抽獎,個賣相靚到爆燈,亦咁啱抽中咗,雖然都係要自費,但決定順便一試。可惜有啲失望,貴得來唔算好特別。。。.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ Limited set $568(3/5)滿懷興奮地去試呢個限量Tea set,包括Sex Swing + Flirty Go-Round。事前問咗佢哋係二人份,但去到發現原來只係每款味道有兩種,但成個份量絕對唔夠兩個人食😟。.♥ Sex Swing ✦ 燒和牛配蟹粉✦ 風呂吹大根配蟹粉和魚子醬✦ 慢煮赤雞胸海膽卷配蟹粉✦ 花雕鮮帆立貝配蟹粉四款味道一共有八粒,每個都係一口size,完全唔會夠飽🥲。優點係用上好多名貴食材,而且標榜加上黃金蟹黃蟹肉比例,自己覺得四款味道都還好嘅,但有少少用名貴食材堆砌出嚟嘅感覺,唔算真係好特別,而且蟹嘅味道反而有啲被其他名貴食材蓋過,正正常常。.♥ Flirty
❀ 上三兩 #尖沙咀 ❀
❗️抽中限量十份Tea Set 不知是福還是禍❗️
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

☞ Limited set $568(3/5)
Sex Swing  and  Flirty  go  round

♥ Sex Swing
✦ 燒和牛配蟹粉
✦ 風呂吹大根配蟹粉和魚子醬
✦ 慢煮赤雞胸海膽卷配蟹粉
✦ 花雕鮮帆立貝配蟹粉
四款味道一共有八粒,每個都係一口size,完全唔會夠飽🥲。
Sex Swing
Sex Swing

♥ Flirty Go-Round
✦ 薑汁花雕
✦ 話梅花雕
✦ 陳皮花雕
✦ 桂圓花雕
另外原來係四款唔同味道嘅花雕酒,無可否認個設計的確好靚,可以喺上面到啲花雕酒落去其餘八隻小杯當中,成個過程充滿玩味😂。
小杯當中擺上唔同嘅配料,令到花雕酒有唔同嘅香氣,更加容易入口(除咗陳皮我真係接受唔到)。
不過自己本身其實唔係特別愛好飲酒,同埋四杯小酒都唔會令你飽肚,感覺唔係太抵食🙈。
最後都係嗌多咗招牌蟹粉拌麵填肚。
Flirty Go-Round

☞ 特濃蟹粉蟹膏拌拉麵 $368 (4/5)
富有gimmick,提供多種唔同嘅配料,務求令到蟹嘅味道更加豐富濃郁。
順序將蟹肉雞湯加入醬油,然後加上蟹腿肉、58:42嘅蟹公蟹乸膏、最後加上醋,每一啖嘅蟹味都幾香濃,而且又唔同蟹膏蟹肉嘅口感,麵條本身亦富有彈性、俱掛湯力。
成個拉麵比起tea set出色,不過值唔值呢個價就見仁見智,自己食過平好多嘅蟹粉拌麵都做到差唔多嘅效果🤓。
另外仲加咗$38要碗Rich yellow cracker soup,係幾鮮甜而且富有魚味,還好。
特濃蟹粉蟹膏拌拉麵
Rich  yellow  cracker  fish  soup

——————————————————
✨整體味道: 3.5/5
✨環境裝修: 3.8/5
✨服務態度: 4/5
✨性價比: 3/5
✨再訪興趣: 2/5
💞整體來講
期望越大失望越大,個限量Tea set真係幾唔抵,味道不過不失,但份量真係超細🥺另外嘗試佢哋嘅招牌蟹粉拌麵,比tea set好味,蟹算濃郁,但亦未有想像中咁驚豔,性價比偏低。