餐廳: 鮨逸
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-07-28 899 瀏覽
今次朋友一齊enjoy omakase😆 銅鑼灣鮨逸   lunch omakase $680 有13品,另外叫咗個sushi omakase 15品+手卷 $498今日喺Kenji 師傅負責我哋嘅壽司,介紹同解釋都好詳細,我哋問嘢佢都一一解答😌Seasonal Omakase 13品 $680入座後店員即送上熱茶、茶碗蒸及前菜🍤前菜蝦肉白蘿蔔🦞龍蝦刺身 龍蝦喺旁邊嘅缸度新鮮撈起,即時製作為刺身,龍蝦觸鬚仲郁!肉質超鮮甜!🌊深海鱸魚 用昆布醃製一晚,表面撒上食用紫蘇花,配上柚子味酸汁🐙北海道深海八爪魚刺身 八爪魚腳位+吸管 好精緻嘅刺身!表面加上酸汁啫喱及辣椒蘿蔔蓉,食落爽爽哋帶點酸酸好開胃!🔥磯燒帆立貝 紫菜包著烤過大大粒帆立貝 🦪岩手縣赤崎生蠔 酸汁啫喱+辣椒蘿蔔蓉+蔥花 超鮮甜!一啲都唔腥!🔥鱚魚天婦羅 配搭胡麻沙律 細細魚塊炸得超酥脆!啲粉薄薄一層唔會太厚🍣日本紫菜炸右口魚邊+炸蒜🍣黑鯥 輕烤過散發出陣陣魚油香,帶點脆皮感,表面有柚子胡椒🍤鹿兒島車海老 表面放上烤過的蝦頭膏,成隻食落口蝦味超濃郁🍣真鯖 表面放上磯之雪昆布用作提升鮮味 🍣紫海膽+馬糞赤海膽 底部喺壽司飯,需搭配紫

Seasonal Omakase 13品 $680
入座後店員即送上熱茶、茶碗蒸及前菜
🍤前菜蝦肉白蘿蔔
🔥磯燒帆立貝 紫菜包著烤過大大粒帆立貝
🍣日本紫菜炸右口魚邊+炸蒜
🍣黑鯥 輕烤過散發出陣陣魚油香,帶點脆皮感,表面有柚子胡椒
🍤鹿兒島車海老 表面放上烤過的蝦頭膏,成隻食落口蝦味超濃郁
🍣真鯖 表面放上磯之雪昆布用作提升鮮味
🍣紫海膽+馬糞赤海膽 底部喺壽司飯,需搭配紫菜食!底下紫海膽鮮甜,表面加上濃味馬糞赤海膽🥰 啖啖海膽超滿足!
🍙碎拖羅手卷,紫菜包著碎拖羅,撒上炸蝦碎,超爽口!
🍲龍蝦味噌湯 龍蝦頭+豆腐+青蔥~味噌湯帶有龍蝦味~
🍨豆腐雪糕+咖啡 豆腐雪糕淡淡甜味,估唔到配上無糖咖啡,味道可以咁夾!兩者完全中和好爽!
Signature Sushi Omakase 15品+手卷 $498
師傅先上13款壽司,最後2款壽司可以Encore或者叫其他~
呢度採用白壽司飯~壽司盤上有牛蒡同鹽漬蘿蔔

🍣真鯛配竹炭鹽 魚油甘香
🍣深海池魚+三升漬醃製醬汁 入口魚油甘香細膩
🍣 赤伊佐木 表面有柚子皮 夏天季節魚類食落帶點甜味~
🍣北海道右口魚+右口魚肝醬+青蔥 肉質好滑嫩!
🍣赤身+柚子胡椒 (encore) 魚味好濃郁~叫多一件回味多次
🍣尾長鯛+鮮甜+蔥花 魚肉鮮甜
🍣象拔蚌+青檸汁 超彈牙嘅象拔蚌
🍣鬚長蝦 用昆布醃一晚,蝦味超濃郁!
🍣北海道賴尿蝦 用紫菜夾住,表面加上鰻魚汁及柚子汁 蝦味好濃!
🍣中拖羅 半肥瘦拖羅,魚味濃郁~
🍣北海道沙甸魚 配紫蘇葉絲+青檸汁,味道好香~
🍣北海道赤海膽壽司 超鮮甜一啲都唔腥!
🍣日本紫菜炸右口魚邊+炸蒜 (encore) 輕烤過嘅右口魚邊魚油超香濃!入口滿滿魚油感,好正好夢幻🤤 最後Encore來多一件
🍙碎拖羅手卷,紫菜包著碎拖羅,撒上炸蝦碎,超爽口!
🍳玉子 一大件玉子
🍲味噌湯 豆腐+青蔥味噌湯