2017-07-24 172 瀏覽
在朋友介紹下到來食放題。好大間的日本餐廳,又大又新淨,感覺衛生舒適。這本厚厚的"點心紙", 款式應有盡有,刺身,特式壽司,火焰壽司,手卷,燒物,炸物,飲品,甜品,選擇多到不得了!主角率先上場!冒煙的刺身~~~刺身船種類繁多,任君選擇。三文魚、甜蝦、帆立貝款款出色鮮甜。雖然點了不算多刺身,但都用了大冰碗盛著,乾冰煙由可愛貓頭鷹冒出,好可愛呢!各壽司的配搭都很特別及新穎,手卷亦的的骰骰的,適合淺嚐每一款而又不會那麼快便飽肚!炸物都好好味呀,羊架,雞翼,紫薯波都大愛呀!羊架鮮味香濃又唔騷,雞翼外脆內嫩,紫薯波的油炸味加上紫薯的香甜,令小妹一點再點呢!至於飲品,嘩!多到呢!幾個大雪櫃一排過,總有幾款啱口味!不得不讚甜品區,日本放題來說,它的款式真是多不勝數,唔止雪糕雪條糯米糍,還有很多手製甜品,精緻美味!仲有迷你豆腐花,扁身的包裝,好得意!呀!仲有仲有要提的,是軟雪糕機呀!可自行選擇雲呢拿,士多啤利,或扭紋味,加配朱古力豆,爆珠,彩色條等等,好玩又好食!總括這是間高水準又抵食的日本放題餐廳,想食放題的,可毫不猶豫地選擇它喔!