2021-05-06 3769 瀏覽
好耐無食Mr.steak喇🙌見到有海鮮半自助餐就約埋朋友仔一齊Chill下😆呢度既半自助餐都算幾抵$298加一有紅白酒🍷生蠔海鮮拼盤 、主菜、自助沙律🥗吧及甜品🍮bar及餐飲🤗生蠔海鮮拼盤 白酒配生蠔🦪真係好夾🖖生蠔🦪幾重海水味😋海蝦🍤新鮮、肉質夠彈牙🙆‍♀️青口食落冇沙😬帶子位相當鮮甜😊紐西蘭鑽石蜆唔韌🥰任食沙律🥗Bar 半自助餐最正就係可以比我任食沙律🥗呢度既沙律吧除左基本既沙律菜之外,仲有火腿🐷生果🍉扭扭粉等等...主菜法式芝士焗龍蝦🦞配SRF牧羊牛排🥩及香煎三文魚🙌對於龍蝦迷既我地黎講見到餐牌有又點會唔叫😂呢度既波士頓龍蝦用上香濃芝士焗到表面燶燶地好香芝士味☺️而且都有好多膏,肉質都算幾爽口鮮甜🦞牛排🥩叫左5成熟剛剛好🙌牛排唔算好大塊但足夠😌食起上黎有牛脂香,內裏肉質粉嫩,淋身唔鞋口😊配埋紅酒🍷真係Perfect match🤩三文魚煎到塊皮好香脆🖖 中間望落仲粉嫩真係啱啱好熟,廚師👨‍🍳控制火候得很好👍可以鎖實肉汁之餘令肉質保持好滑嫩 😍最後還有任食甜品🍮當中有好好味既桂花糕❤️滑嘟嘟豆腐花☺️香濃綠茶🍵瑞士卷、日本和果子入面既紅豆好淋又唔會過份甜😍仲有我幾鍾意既特濃朱古力撻🥰及生果🍉
生蠔海鮮拼盤
白酒配生蠔🦪真係好夾🖖
生蠔🦪幾重海水味😋
海蝦🍤新鮮、肉質夠彈牙🙆‍♀️
青口食落冇沙😬帶子位相當鮮甜😊
紐西蘭鑽石蜆唔韌🥰
任食沙律🥗Bar
自助餐最正就係可以比我任食沙律🥗
主菜

最後還有任食甜品🍮當中有好好味既桂花糕❤️
滑嘟嘟豆腐花☺️香濃綠茶🍵瑞士卷、日本和果子入面既紅豆好淋又唔會過份甜😍仲有我幾鍾意既特濃朱古力撻🥰及生果🍉🥝🍈
餐茶選擇了熱檸水🍋舒緩一下飽肚感😂
總括半自助餐黎講都算多野選擇.除左呢個龍蝦🦞半自助餐外,還有大約10幾款既精選晚餐比大家選擇架🖖
  • 甜品