2022-10-08
抵食高質Lunch set,蟹肉fans值得一戰~~~好耐冇同媽媽子出街shopping,是日去銅鑼灣shopping之前,就帶佢嚟呢一間我好鍾意嘅西餐廳到食午餐。佢哋有lunch set,幾抵食,而且環境好坐,西式帆船⛵風幾懷舊,打卡不錯。~~~Mr.Crab All Day Breakfast 🦀蟹先生全日早餐早餐嘅材料非常豐富,當中將Pork Sausage濕潤多汁,Smoked Salmon顏色鮮艷而且大大件,Corn salad爽脆香甜,加上佢哋獨有嘅Crab Cake,整體令人飽足。Crab Cake一絲絲嘅口感非常特別,係成個早餐裏面最畫龍點睛嘅食物。~~~Crab Meat Linguine Carbonara🦀蟹肉卡邦尼扁意粉一直都係卡邦尼嘅fans,對卡邦尼有一定嘅要求,以佢哋嘅卡邦尼就算係市面上做的幾唔錯嘅一間,Cream Sauce味道到位,帶有芝香同奶香,加埋洋蔥粒作平衡,濃而不膩,仲有絲絲蟹肉,鮮味十足。~~~另外就係,佢地嘅Lunch set可以+$38叫MOCKTAIL,我地試咗Tasteful Lady同Pure Spring,前者材料有Yakult,
Mr.Crab All Day Breakfast
🦀蟹先生全日早餐
Crab Meat Linguine Carbonara
🦀蟹肉卡邦尼扁意粉
~~~
另外就係,佢地嘅Lunch set可以+$38叫MOCKTAIL,我地試咗Tasteful Lady同Pure Spring,前者材料有Yakult, 🍓Strawberry, Soda等等,比較香甜,粉色粉色的,甚有少女情懷,後者就用上Fresh Lemon Juice, Mint Leaves, Mojito Syrup, Ginger Beer等等,味道比較大人風少少,幾清爽。
~~~
Mr. Crab by The Captain's House
灣仔莊士敦道74-78號一樓及地下C號舖