2023-07-06 56 瀏覽
雖然係樓上鋪,但窗邊排排企嘅bearbrick成功吸引左我嘅注意😍木系嘅裝修加上寬敞嘅座位唔會令人有壓迫感❤️環境舒服少有台式餐廳唔係主打牛肉麵😳喺呢度主要係食滷肉飯便當同拌麵,亦有好多滷水小食揀~點主食仲有野飲送,我地都加錢升級左!檸檬阿里山愛玉比較酸飲完好醒神🤣茉莉毛尖奶蓋茶底好香,奶蓋亦好重奶香味,唔錯😋蒟蒻菓子好爽口Q彈主食跟一碗沙津,沙津上面有好甜嘅芒果同爽口嘅蓮霧,好特別同新鮮嘅配搭❤️香酥排骨好大塊!食落脆口但唔會覺得油膩同厚粉😋好入味同易咬👍🏻麵底有啲似厚版嘅蝦籽麵,好香👍🏻呢度嘅滷肉唔錯,入味得黎豬肉唔會好肥,餸飯或麵超正!銀魚仔炸得好鬆脆,海苔粉幫佢再加多幾分😍份量都好多!米飯用左珍珠米,加埋滷肉、紫洋蔥粒、酸菜一齊食口感同味道都好夾🥹椒麻醬汁唔會好辣,但幾香👍🏻小食好抵食,點完會group埋一碟出,睇落更加吸引😋食落亦好入味👍🏻最後加多個愛玉甜品❤️柚子味好清新👍🏻雪糕味道好好,麻糬好煙韌,甜甜酸酸夏天食一流😍.喺旺角黎講呢間台式料理性價比都幾高😍下次試埋佢lunch menu先!

木系嘅裝修加上寬敞嘅座位唔會令人有壓迫感❤️環境舒服

茉莉毛尖奶蓋

點主食仲有野飲送,我地都加錢升級左!

海苔銀魚滷肉飯便當

椒麻牛腱牛肚

椒麻醬汁唔會好辣,但幾香👍🏻
柚子麻糬愛玉

茉莉毛尖奶蓋