2019-03-07 743 瀏覽
睇開我食評都知我住喺深水埗 呢間根本就係我嘅飯堂 本身今日冇諗住嚟幫襯 不過去到另一間茶記 我老婆覺得啲快餐唔啱食所以又嚟咗呢度食小菜 我老婆鍾意食生炒排骨 小菜就68,但見佢今日快餐都有,就37 咁就梗係叫快餐啦 快餐有湯有飯有嘢飲 我老婆飲凍奶茶加咗兩蚊 但講真76蚊我都真係煮唔到呢一餐飯今日個肉餅個名好搞笑叫雞蛋鹹蛋蒸肉餅, 我唔知佢係寫錯定係乜個肉餅啲肉擺明用鬆玉粉淹個,肉也撈咗水 ,再加鹹蛋, 應該仲有少少雞蛋白所以成個肉餅鬆化到不得了 係完全唔使咬,感覺只係一個硬少少嘅肉醬,但係我個人超鍾意,鹹鹹香香超好餸飯我老婆個生炒骨 份量足,不過明顯啲肉較硬 ,個粉漿亦都有少少硬而生炒骨個汁,並唔係一般食開嗰種酸甜味, 唔係唔好食,但係有啲唔慣 而亦都冇青椒,洋蔥亦較少 我個人麻麻地,所以老婆係咁夾我碟肉餅例湯唔係好夠熱,畀我一瞬間飲曬,都唔知自己飲咗個咩湯我見上之前有食評話嗰個阿姐黑口黑面我完全認同但我極度懷疑嗰個係老闆娘 因為男嗰位老闆非常好人殷勤 但都係冇乜笑容 見佢又冇鬧呢個女人 所以我估計佢係老闆娘不過我黎完全為咗食物 我都冇乜點理佢 其實佢個人冇乜點 佢係自己黑口黑面佢唔
睇開我食評都知我住喺深水埗
咁就梗係叫快餐啦
快餐有湯有飯有嘢飲
我老婆飲凍奶茶加咗兩蚊
但講真76蚊我都真係煮唔到呢一餐飯

今日個肉餅個名好搞笑
叫雞蛋鹹蛋蒸肉餅, 我唔知佢係寫錯定係乜

所以成個肉餅鬆化到不得了

而亦都冇青椒,洋蔥亦較少
我個人麻麻地,所以老婆係咁夾我碟肉餅

例湯唔係好夠熱,畀我一瞬間飲曬,都唔知自己飲咗個咩湯

我見上之前有食評話嗰個阿姐黑口黑面
我完全認同