2021-03-16 1681 瀏覽
2021年3月11日 星期四今日唔洗返工,所以晏晝專登去左老婆既公司搵佢,諗住俾個驚喜佢,兼且一齊去食lunch,最後我哋去咗觀塘,因為諗住食完飯之後再去睇戲帶咗老婆去呢一間餐廳食飯,其實之前都同我媽嚟過食晚餐,佢話性價比好高,食物有質素,讚不絕口咁,當然一定要帶老婆黎試啦,不過今次就食lunch去到嘅時候已經過咗食飯時間,不過仍然好多人,需要等一陣位,大約10分鐘左右就有位坐睇返餐牌發現午市同晚市嘅食物差唔多,都係有咁多種類,而且仲多左個午市餐牌添,價錢係觀塘黎講算好合理我哋每人叫左一份主食,之後再加幾個小食左右,應該好足夠先黎係我點既凍比利時朱古力,見到成杯份量都唔少,而且杯朱古力裏面有好多朱古力粒,飲落去有雙重朱古力味道,好香濃之後都有我叫嘅海鮮炒淮山麵,之前從來冇食過淮山麵,今次突然間係餐牌見到,所以想試吓,感覺好似健康啲食落去嘅時候同天線麵既質感差唔多,麵條彈牙又掛汁,海鮮同醬汁都幾夾老婆就要咗番茄豬頸肉淮山麵,我都忍唔住偷食咗幾啖,因為佢個湯底係好濃郁嘅蕃茄湯底,飲落去幾鮮甜,豬頸肉有咬口另外我哋加咗個脆香牛油雞翼,真係炸得非常脆口,外皮充滿牛油味,裡面既雞肉仍然保持嫩滑再
2021年3月11日 星期四

我哋每人叫左一份主食,之後再加幾個小食左右,應該好足夠

再黎當然唔少得有韓式炸雞,今次要嘅味道係蜂蜜提子脆米炸雞,原本以為會好甜,點知食落去可能因為有提子嘅關係,酸酸地中和返甜味,而且有脆米撒上外皮,所以咬落去脆上加脆,係幾特別既配搭

最後仲有呢個打卡必備既吹脹水牛芝士牛肉野菌沙律,冇諗過最後先到,嚟嘅時候真係嚇咗一跳,水牛芝士竟然可以變成咁嘅樣,用刀一拮就已經漏返晒氣出嚟,所以食之前一定要影好相先!!
味道方面都唔錯,因為牛肉可以配搭水牛芝士一齊食,感覺會冇咁膩,再配合埋下面嘅野菌沙律,食完真係已經飽晒

冇諗過會有咁多食物,最後都食凈少少要打包拎走,費事浪費
2021-03-11