2021-10-20
如果想食雞煲,鴨煲,豬手煲或者火鍋,二鍋頭可以一次過滿足曬你嘅要求.只需要$218就試勻晒佢地嘅特色煲,性價比好高.二鍋頭惹味雞煲:首先我地試左佢地嘅雞煲. 個份量都幾多,兩個人食嘅話其實一個雞煲都已經會開始覺得有少少飽,所以如果你地去嘅話最好叫店員俾少啲分量你地,咁打邊爐嘅時候就可以食多啲啦! 雞煲到左之後,職員幫我地炒個雞煲嘅時候已經聞到濃烈嘅香味.雞肉都有幾多部位,例如鳳爪,雞胸.雞肉雞嫩口加埋啲醬汁真係好惹味火焰鴛鴦鴨煲:第二個煲就係鴨煲啦!我個人比較鍾意鴨煲嘅.佢地炒鴨煲嘅時候會加埋玫瑰露,所以添加左多一份酒香味.咬第一啖嘅鴨肉已經feel到,真係好正!佢地嘅鴨肉幾大嚿,份量都多,真係可以約埋啲朋友一齊黎食黑椒豬手煲:火鍋:終於到重頭戲啦!佢地提供8個湯底俾我地揀,最後我地係揀左正宗豬骨湯嘅.湯底清甜,食完咁多重口味嘅嘢,係時候試番啲清少少嘅湯.佢地有幾多嘅火鍋料揀.有啲驚訝嘅係佢地都有幾多海鮮揀.我地主要都係嗌左美國肥牛,美國黑豚肉,脆鯇魚片.個人覺得質數幾高,咁嘅價錢都有番咁嘅level真係好難得大家想打邊爐或者食雞煲嘅話都可以試下二鍋頭.真心覺得幾抵同埋價錢都好合理.
二鍋頭惹味雞煲:
火焰鴛鴦鴨煲: