2018-09-12 56 瀏覽
朋友介紹泰國餐廳,隱藏在商場内,車卡裝修,環境寛敞,沿九龍灣地鐵站嘅天橋,行到盡頭對面就係德寶商場,入咗商場開頭,就見到曼谷車站的指示牌。其實10分易搵。我鍾意佢開放式嘅餐廳,所以就算好多枱好多人喺度傾計食飯,都唔會好嘈聽唔到對方說話。我哋去得早,所以有位,差不多七點半的時候,餐廳目視已滿。每一台有自己嘅水樽,好方便。泰式生蝦刺身真係冇得頂,厚身啖啖肉,而且10分新鮮咬落去爽口彈牙。好彩同朋友只是兩個人,每人都分到三隻,如果唔係真係唔夠爭.... 下次一定會再叫。泰式炒金邊粉金邊粉嘅蝦,亦係非常大隻,而且金邊粉嘅味道炒得好美味,少少甜甜酸酸的,好開胃,我哋就算到最後飽住肚,都清晒咖喱軟殼蟹分量非常之多,數到嘅都有六大夠。而且啖啖肉,好處就係唔使剝殼直接咬,所以我哋食到非常之滿足。咖喱唔辣,唔食辣嘅朋友都可以吃到。馬拉盞炒通菜食咁多肉,點都要有個菜,馬拉盞通菜夠wok氣,好香。食到撑住肚皮,兩個人加埋都只係300出頭,真係好抵。—————————————如果喜歡我嘅文章,請喺下邊襟個心俾我,鼓勵下我繼續寫食評。多謝你。❤️

我哋去得早,所以有位,差不多七點半的時候,餐廳目視已滿。

每一台有自己嘅水樽,好方便。
泰式生蝦

泰式生蝦刺身
.... 下次一定會再叫。

馬拉盞炒通菜
食咁多肉,點都要有個菜,馬拉盞通菜夠wok氣,好香。

食到撑住肚皮,兩個人加埋都只係300出頭,真係好抵。
—————————————
泰式生蝦