2021-10-31 209 瀏覽
今日同男朋友去士瓜灣吓,行到有d肚餓,直接響度食埋晩餐先走,見到一間有大量小炒選擇,就入去試試。我地就點幾樣常食小炒睇睇師傅功夫。咕嚕雞球份量好多,酸甜比例做得不錯,雞球入口好爽滑,外脆內嫩,我自己食咗4-5件雞球,男朋友食得比我更多,好食又抵食。配料亦都好多,有鮮甜菠蘿,蜜桃,青紅椒。椒鹽白飯魚白飯魚好大條,唔會太鹹,食落香口,炸香蒜惹味,都唔錯。值得讚既係唔會炸得好油,炸粉都好少,出面好多時食炸粉多過咩,呢度就冇呢個問題。北菇愉耳紅燒豆腐個豆腐好熱,d汁好濃厚帶少少麻油香氣,咬開豆腐白雪雪滑嘟嘟,有豆香,外面少少脆既口感,唔錯,不過冬菇比較少,多番少少更佳。乾炒牛河冇點白飯,炒左碟乾炒牛河,賣相都好靚,色澤均勻啲,唔會好油,有鑊香。牛肉好滑,而且份量極多。如果芽菜多番dd,我會俾滿分。最後有甜品送,熱既番薯糖水,凍既清補涼,落足料,唔係求其比啲嘢就算。整體上,係大排檔既味道,當然乾淨好多同服務一流,好有禮貌,好細心。價錢方面亦都非常之合理,小菜方面其實有好多種類別,下次可以再嘗試其他,絕對值得一試。

咕嚕雞球

椒鹽白飯魚