2021-12-18 1406 瀏覽
銅鑼灣商場淪陷式消費吸引咗我哋嚟銅鑼灣好多次。經過一番激戰之後已經成功用晒所有優惠券,今日我哋就冇再喺商場入邊食飯。因為到到都人頭湧湧,排晒大隊,所以我哋就去咗出名多嘢食嘅登龍街。喺網頁度訂咗位有優惠有折頭,所以一試。餐廳喺永光中心入邊,人流比較少坐得又舒服。行入餐廳就好似愛麗絲夢遊仙境入邊嘅情景一樣,嚟咗一個幽靜嘅森林。滿佈嘅都係綠色嘅樹葉,感覺特別心曠神怡。其實佢一個套餐非常抵食,就算鋸扒都係$100幾一個人,包餐湯、主食同飲品。餐枱有紅白兩款嘅選擇。紅嘅係羅宋湯,羅宋湯濃郁,帶有鮮甜茄味同牛肉味道,而且飲落仲有幾分辣勁。白嘅係粟米湯,加入左粒粒嘅粟米粒特別鮮甜。水牛城雞翼叫咗一個小食來填飽個肚先。雞翼嘅外皮炸得香脆,包住既肉仍然保持肉汁,而且雞翼特別大食落啖啖肉。兩個人兩份扒啱啱好,佢既扒已經配左一啲基本嘅薯條同埋雜菜,可以跟蒜蓉汁黑椒汁或者燒汁。紐西蘭牛柳餐眾所周知牛柳嘅部份特別柔嫩,食落無根,所以容易咬!慢慢咬,牛肉味啖啖淡出。加上秘製燒汁特別好味道!朋友嘅燒雞扒,望落都非常大塊,而且經過煎炸,皮好脆。啖啖肉無骨,最方便!百幾蚊一份餐,仲有折頭,食落真係好抵。比起大商場食,幫

水牛城雞翼

紐西蘭牛柳餐

加上秘製燒汁特別好味道!

百幾蚊一份餐,仲有折頭,食落真係好抵。比起大商場食,幫襯呢啲小本經營店更加有人情味,更加舒服,值得支持。
2021-12-15