原來德福二期food court都幾多餐廳選擇,前幾日同媽媽去快食個晚餐,試咗間越南菜,味道都幾好,幾抵食又大份!呢間越南菜餐廳有幾間分店,有晚餐set,而家做緊promotion,晚市飲品減$8,幾抵!想快食一餐唔錯嘅晚餐,呢間都係一個好選擇!🔸招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉Combo Set $95呢個酸湯檬粉幾好食!酸酸地好開胃🤤 仲有啲椰汁味~ 第一次食呢種湯底,幾鍾意!手撕雞幾軟熟唔乾,有4去扎肉,味道正常發揮~ 檬粉份量好多,加埋個湯一齊食吸晒味,真係幾開胃👍🏻 Set包咗個沙律,揀咗黑糖無骨鳳爪沙律,鳳爪幾爽口,但就唔係好覺黑糖味~ 仲有個小食手撕雞檬紙卷,都幾大件,米紙包住檬粉,上面有啲手撕雞,點少少撈檬汁齊食,唔錯!🔸熱龍眼花蜜茶 +$14本身跟餐價$22,而家更抵飲~ 自家製嘅龍眼茶,感覺健康養生啲😂 唔會太甜,有幾粒龍眼肉食!🔸窩蛋香茅烤牛肉黃薑飯 $70烤牛肉份量好多!幾入味又軟腍!幾好食!伴菜紅蘿蔔絲酸酸地,黃薑飯份量都好多,味道唔係好濃,加埋香蔥同牛肉一起食幾正!仲有隻蛋可以撈下👍🏻

🔸招牌手撕雞+扎肉椰汁酸湯檬粉Combo Set $95

🔸熱龍眼花蜜茶 +$14