2021-06-05 121 瀏覽
呢間串燒店都真係幾抵食👍🏻野食嘅份量比起一般串燒店大份😻除咗抵食之外 最特別佢係可以帶埋狗狗嚟 仲有野食提供埋比佢地🐶咁就可以同狗狗一齊野🙌🏻.📌燒四川雞柳串 $66呢款都幾抵食 $70唔洗就有四串 仲可以一次過試晒四隻味🤩佢有川式,汁燒,青介同松露😋川式係孜然味 汁燒就係和風燒汁味 青介係蛋黃醬嚟🤣最鍾意係汁燒 甜甜地同雞味最夾😚原本好期待個松露味 不過佢個味唔太出 多啲醬應該會好食啲🧐雞肉好滑 唔會話燒到好乾好鞋口😎同埋佢都幾大舊 成落啖啖肉🤤.📌燒芝士年糕配海苔 $30個人超超超推介呢個‼️佢唔係平時食開好煙韌嗰啲韓國/上海年糕👀佢係好軟糯好Q彈 煙韌得嚟又有少少入口即融😍入面仲好濃芝士味🧀最令成個味昇華嘅係面頭啲煉奶🤤個甜味同芝士嘅鹹香味出奇地夾💓.📌燒頂級牛小排 $105雖然成百蚊碟 但係好建議叫🤩個牛味好濃 唔係平時cheapcheap嗰啲普通牛🐮燒嘅熟度一流 唔會過熟 入口嫩滑juicy 完全唔韌🤤每一片都好厚切 抵食🤑.📌原條茄子 $45嘩個茄子真係原條上 一嚟到嚇親 勁大份 超厚肉🍆佢可以揀川式燒,和式汁燒同牛油芝士燒😗我地就揀咗汁燒😜味道甜甜鹹鹹 唔錯😌.📌避風塘鮮魷
📌燒四川雞柳串 $66

燒頂級牛小排

📌原條茄子 $45
原條茄子

📌避風塘鮮魷 $52
平時多數都係椒鹽味 呢到有避風塘味🧂個魷魚幾有鮮味🦑炸皮唔會好厚 熱辣辣脆卜卜 擺咗陣都仲keep到好脆😎
避風塘鮮魷

📌蒜蓉燒扇貝 $36/1
扇貝唔會燒到乾晒 食落仲好juicy😋不過個調味太濃 除咗蒜蓉 佢仲有好多孜然粉🧄有少少蓋過咗扇貝嘅鮮甜味🤏🏻
蒜蓉燒扇貝

📌燒露荀串 $26
露荀好爽口 調味唔會太濃 啱啱好👍🏻
燒露荀串

📌燒雞軟骨串, 燒雞腎串 $16
呢兩款味道就正正常常😼雞腎幾爽脆😚
燒雞軟骨串, 燒雞腎串

📌蒜蓉牛油焗雜菌 $45
同朋友都麻麻地呢個😭佢個牛油味有啲怪🧈同埋太足料 好多牛油浸住咗🥺凍咗食 都真係幾油膩幾溜😢不過雜菌份量都幾多 冇諗過咁大兜😍
蒜蓉牛油焗雜菌

📌飯後甜品 $free
原本諗住走 點知老闆拎咗蜜瓜過嚟請我地食🍈一人一碟😚超級清甜 唔係平價貨😆
燒四川雞柳串
燒芝士年糕配海苔