2021-07-16
未有得去泰國,就食下船麵頂癮。果日行過見到成賣緊爆茜船麵,勁吸引🤩所以bookmarked 左要試泰多茜牛柳船麵🍜 $75一睇到呢個芫茜山船麵就知道自己一定要試!芫茜控必點!連湯底都係深綠色,用芫茜打出黎每一啖食落去都有濃濃芫茜味,我今次就揀左河粉,份量都好驚人,大大碗,女仔未必食得晒。牛柳都好多,軟淋淋一啲都唔韌。上面仲放左啲炸豬皮,食落好香口。如果覺得唔夠味仲可以自己加泰式魚露/辣醋/辣椒粉🌶調味料每一枱都有,好方便泰式滷水豬手船麵🍖 $58呢碗朋友揀左金邊粉,粉質爽口,豬手炆得好淋同埋好入味,可以補充骨膠原👍🏻好有益。另外仲加埋豆卜,索晒啲湯幾好味!生菜包 🥬$48唔想齋食菜就叫左個生菜包。肉碎加左香料、洋蔥同辣椒炒,好惹味,香辣好開胃,價錢好親民,夠兩個人食泰妹蘭香籽飲品(芒果味)🥭$19見個名幾特別,所以揀左佢。有荔枝味同芒果味揀。我就揀左芒果味。唔會太甜,易入口,加埋蘭香籽清爽又健康呢到都係一間抵食之選😋而且坐得好舒服。一黎到店員就叫我地可以揀啲冇咁凍嘅位坐,同埋主動拎埋濕紙巾俾我地抹手食生菜包,非常細心,服務唔錯
泰多茜牛柳船麵🍜 $75
泰式滷水豬手船麵🍖 $58