2021-03-29 1618 瀏覽
減肥都要抖下氣,今日OMAD嚟到幾新嘅Alva House食週末早午自助餐。佢分咗兩輪,早啲食又得、晏啲食都得,食晏的話夜晚都唔使食了。場地都幾闊落新淨,枱同枱之間唔會有太大壓迫感,好多落地玻璃所以十分光猛。而餐具都有預先用保鮮紙包好,感覺幾乾淨衛生。食物方面,種類足夠,連生蠔都有,滿足到愛吃蠔的我,每人每次限拎兩隻,所以唔使等好耐。雖然size就唔係話好肥滿飽大,但呢個價錢嚟講都可以算係超值。至於三文魚都頗肥美,佢仲有希靈魚、八爪魚同鯛魚,感覺都係三文魚最好食。熟食食得最多係roasted beef,如果可以切得厚少少會開心啲,因為真係好薄,口感就有少少韌,但食到後尾咁岩切到中間部分靚少少就好啲。最驚喜係佢有豬腳薑,啲豬皮Q彈好入味好好食!而滷水豬腩肉都出奇地好食,唔會覺得好肥膩,入口即溶😋咖哩亦都唔錯,好濃郁好香。至於燒物炸物就感覺麻麻地,粉偏多,最好味係燒菇。佢仲有即製omelet、意粉、沙律菜等等,但因為食到後尾好飽所以無試,但睇個樣都幾正。甜品我就覺得普普通通,好多芝士蛋糕,但都係mousse款。最好應該係movenpick雪糕了😅今次掛住食無乜點影相,但整體而言係性價比高嘅

今次掛住食無乜點影相,但整體而言係性價比高嘅一餐,質素唔錯,好適合放假約埋朋友一齊嚟開大餐🥳