2021-02-13 920 瀏覽
最好的朋友要移民了,所以專登揀咗omakase,因為佢應該會好掛住香港啲壽司近近地,揀咗呢間我嚟過幾次嘅omakase,呢間嘅Menu都算好抵食!呢間餐廳嘅前身都係omakase,感覺之前啲師傅友善啲一坐低,餐廳會提供燒鱈魚乾,好趣又有鮮味,配上沙律醬,!Farewell lunch 當然唔會慳,揀咗15件嘅壽司omakase最喜歡的兩件就係toro壽司同埋必勝海膽✌🏼Toro壽司係用chu-toro 配炙燒o-toro,燒完之後更加突顯油脂嘅香味,非常滿足!海膽就沿用最常見嘅馬糞海膽 ,都算幾先甜!其他壽司不差,但係沒有什麼特別的驚喜!這間的壽司飯醋比較淡,濃味一點會比較好!整體來說,味道不錯,魚生都尚算新鮮,師傅在每一件壽司上都會花點心思去作點綴,但係當然價錢當然會同服務成正比,成餐飯有啲chur 😅。

一坐低,餐廳會提供燒鱈魚乾,好趣又有鮮味,配上沙律醬,