招聘中
2天前
2天前
24天前
24天前
更多筍工 (9)
餐廳: 譚仔三哥米線
資訊:

2020-06-29 312 瀏覽
由於今日喺德福廣場呢度嘅無印良品開咗間大分店,實用面積有20,000平方呎,我約埋鄰居一齊飛車嚟觀摩一下,鄰居一到達的時候話好肚餓要食嘢先,佢話自從農曆新年到現在沒有食過譚仔雲南米線,表示因為我請搭的士所以佢請我食午餐,點不知等咗20分鐘才有枱入座,鄰居話既然有兩個人一齊食不如點好大碗嗰啲(原來名稱叫做「過橋米線」,大家都揀了麻辣小辣的辣到,其實原來係所有餸都有齊!啲米線份量有兩碗的份量),再叫一盒五隻大的土匪雞翼,我哋有諗住試吓鹹檸檬特飲!點不知結果居然係:👇1. 過橋米線好食到飛起,除咗湯底跟平時一樣咁好食之外就係所有餸都有齊,都仲唔止,每款餸的件數很多,今次才知道原來好多餸都好好味,因為平時為咗容易食及衛生問題都每人叫一個湯米線兩個餸,唔知道其他餸原來都咁好食,舉例豆腐卜!佢個豆腐卜都唔係我哋一般係街市買嗰啲,入面仲有很多豆腐肉的,而且好香!2. 土匪雞翼大的五隻一碟,跟平時一樣咁好味!3. 鹹檸檬梳打,不過好似甜到似七喜多啲,但係味道又真係唔錯!佢用牙籤吉住果粒唔知係杏脯定係乜,明明就唔係鹹檸檬因為好細粒,我都食埋因為都OK 得來平時唔會食到粒咁嘅嘢!鄰居望吓張單發覺只係$10

點不知結果居然係:👇

2. 土匪雞翼大的五隻一碟,跟平時一樣咁好味!

鄰居望吓張單發覺只係$106,大聲尖叫,哇!好抵呀!即係每人$53咋!飽到上心口!

過橋米線
大土匪雞翼