2016-07-09 2724 瀏覽
今晚第一次去依間韓國餐廳用饍,大家都非常滿意!有別於其他貴價韓國餐廳,它沒有華麗嘅裝潢,但門面非常之光猛,坐得亦舒服。食物種類唔算多,冇泡菜餅,餃子之類嘅食品,主要係湯類,拌飯,炒年糕等等。樓面嘅侍應非常友善,主動提供有圖片嘅餐牌以作參考,又立即提供茶俾我地解渴。我地叫咗四個餐,有三個都係跟飯,另外一個係炒年糕。上圖係大醬湯泡菜海鮮湯好足料,又多豆腐,仲有隻蛋添😝😝😝👍👍 (可選正常 or 小辣 ) 俯個牛肉湯好有鮮味,亦好重牛肉味!正!隻桃汁幾好,個有少少偏甜***** 其實我覺得係香港食韓國野好貴。下下都要去百幾蚊先食到湯 係加拿大讀書嘅韓國野反而好抵食,一直都好渴望香港會有又抵食又好味嘅韓國湯飲。今次終於俾我等到!每個餐68 至 80 不等,好味過 food court。唔好睇佢好似好少野,個其實好飽!不過如果可以有多少少泡菜就好🙈
今晚第一次去依間韓國餐廳用饍,大家都非常滿意!

樓面侍應非常友善,主動提供有圖片嘅餐牌以作參考,又立即提供茶俾我地解渴。

我地叫咗四個餐,有三個都係跟飯,另外一個係炒年糕。
大醬湯
上圖係大醬湯
泡菜海鮮湯
辣牛肉湯
俯個牛肉湯好有鮮味,亦好重牛肉味!正!
香桃汁
隻桃汁幾好,個有少少偏甜

*****
其實我覺得係香港食韓國野好貴。下下都要去百幾蚊先食到湯
不過如果可以有多少少泡菜就好🙈

大醬湯